Crypto-Prijzen.nl

Prijs van Bitcoin Cash herstelt zich: dit zijn de risico’s

Prijs van Bitcoin Cash herstelt zich: dit zijn de risico’s

De prijs van Bitcoin Cash (BCH) is de afgelopen vier dagen op rij gestegen naarmate de stemming in de cryptocurrency-industrie verbetert. Het steeg naar een hoogtepunt van $223,54, het hoogste niveau sinds 30 augustus. Andere cryptocurrencies zoals Ethereum, ThorChain, Axie Infinity en VeChain zijn ook teruggekeerd.

Waarom de prijs van BCH stijgt

De belangrijkste katalysator voor de stijgende prijs van Bitcoin Cash was de beslissing van Franklin Templeton om een spot Bitcoin ETF aan te vragen. Dit was een belangrijke gebeurtenis aangezien Franklin een van de grootste financiële bedrijven ter wereld is met meer dan $1,5 biljoen aan beheerd vermogen.

Franklin Templeton sloot zich aan bij andere grote bedrijven van Wall Street zoals Fidelity, Blackrock en Ark Invest die een ETF hebben aangevraagd. Analisten zijn van mening dat de SEC onder druk zal staan om een aantal van deze fondsen goed te keuren.

Ten eerste heeft de SEC al een grote klap gekregen toen Grayscale een rechtszaak won die haar dwong de conversie van GBTC naar een spot-ETF te herzien. Bovendien hebben al deze bedrijven toezichtsmaatregelen getroffen.

De prijs van BCH is gestegen omdat investeerders geloven dat een ETF-goedkeuring positief zal zijn voor Bitcoin. Zoals ik in dit artikel schreef, hopen sommige analisten dat Bitcoin de komende maanden zal stijgen.

Toch kent het prijsherstel van Bitcoin Cash aanzienlijke risico’s. Het grootste risico is dat de Amerikaanse inflatie weer is gaan stijgen en dat deze trend zich zou kunnen voortzetten naarmate Brent en WTI stijgen. WTI steeg naar $90, het hoogste niveau sinds november,

Verder zou de aanhoudende staking van de UAW tot inflatie in de gebruikte auto-industrie kunnen leiden. Daarom zal de Federal Reserve tijdens de bijeenkomst van volgende week waarschijnlijk de rente blijven verhogen. Hogere rentetarieven in de Verenigde Staten zullen de geldmarktfondsen (MMF) boven de 6% duwen. Als zodanig zullen veel mensen nu overstappen van cryptocurrencies naar MMF’s.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

Uit de daggrafiek blijkt dat de BCH-prijs de afgelopen dagen een sterk herstel heeft doorgemaakt. Dit herstel vond plaats nadat de munt het belangrijke 200-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) opnieuw had getest. Het is nu hersteld boven de 50-daagse EMA en de bovenzijde van het dalende kanaal.

De Relative Strength Index (RSI) is boven het neutrale punt op 50 gekomen. Daarom zijn de vooruitzichten voor Bitcoin Cash bullish, waarbij het volgende niveau $264,46 bedraagt, het hoogste niveau op 30 juli. Het alternatieve scenario is waarin de munt zich terugtrekt en terugkeert naar het dalende kanaal.

The post Prijs van Bitcoin Cash herstelt zich: dit zijn de risico’s appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*