Crypto-Prijzen.nl

Portugese regering voert binnenkort cryptocurrency belasting in

Portugese regering voert binnenkort cryptocurrency belasting in

De cryptogemeenschap lijkt het moeilijk te hebben om speling te vinden. Na de rampzalige ineenstorting van de markt kwamen er meer negatieve mededelingen, met name voor investeerders in Portugal.

Portugal, dat vroeger werd beschouwd als een belastingparadijs vanwege het nulheffingsbeleid van de regering, zou binnenkort zijn status als belastingparadijs kunnen verliezen.

Fernando Medina, de Portugese minister van Financiën, kondigde aan dat het land binnenkort belasting zal gaan heffen op cryptocurrencies tijdens de begrotingssessie van het land in 2022.

Als cryptowinsten momenteel niet de primaire bron van inkomsten zijn voor een persoon, zijn ze niet onderworpen aan belasting. Deze winsten worden beschouwd als een valuta, maar niet als een activa..

Daarom betalen inwoners van Portugal een basis vermogenswinstbelasting van 28% en inkomstenbelasting, variërend van 14,5% tot 48%. Wel zijn er naast de vennootschapsbelasting nog gemeentelijke en rijks toeslagen.

Medina beloofde dat de belastingcode van het land zich zou houden aan waarden zoals eerlijkheid en efficiëntie als het gaat om de belasting op cryptocurrency. Hij zei dat er geen mazen in de wet zouden kunnen bestaan, om crypto-investeerders in de nabije toekomst uit te sluiten van het betalen van belastingen.

Bovendien is Portugal van plan om te leren van landen met meer ervaring met het belasten van crypto zei de minister, hoewel hij niet aangaf om welke landen het gaat.

Hoe worden cryptocurrencies over de hele wereld belast?

Veel landen over de hele wereld heffen hoge belastingen op crypto investeerders en hun bedrijven, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op hun inkomsten. Laten we eens kijken naar het belastingbeleid voor cryptocurrency over de hele wereld:

De Verenigde Staten

De handel in cryptovaluta in de Verenigde Staten wordt belast omdat de Internal Revenue Service (IRS) crypto als eigendom beschouwt en niet als valuta. Het heft een belasting tussen 0% en 37%.

Verenigd Koninkrijk

De tarieven voor vermogenswinstbelasting voor het verhandelen van cryptocurrencies in het Verenigd Koninkrijk variëren van 10% tot 20% voor belastingbetalers met een basistarief, een hoger tarief en een aanvullend tarief. Belastbaar inkomen, winstbedrag en andere inhoudingen spelen allemaal een rol bij het bepalen hoeveel iemand moet betalen.

Duitsland

Hoewel Duitsland een van Europa’s zwaarst belaste landen is, heeft het een unieke benadering van cryptocurrency belasting. Cryptocurrency wordt in Duitsland niet als kapitaalgoed beschouwd. Als je jouw cryptocurrency langer dan een jaar vasthoudt en vervolgens verkoopt, hoef je geen belasting te betalen.

Dus: Wat is een uitweg voor beleggers?

De tsunami van crypto belasting heeft al gevolgen voor crypto investeerders over de hele wereld, en nu staat Portugal ook op die lijst.

Ooit beschouwd als een crypto belastingparadijs vanwege het Golden Visa, dat de houders de kans gaf om staatsburger te worden en unieke belastingvrijstellingen te ontvangen, heeft Portugal nu zijn reputatie verloren.

Als gevolg van de laatste belastingrichtlijnen kunnen sommige cryptocurrency investeerders massaal naar crypto vriendelijkere landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten of Duitsland trekken.

Het bericht Portugese regering voert binnenkort cryptocurrency belasting in verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*