Crypto-Prijzen.nl

Polygon (MATIC) richt zich op de groei van zijn Layer 2 netwerken

Polygon (MATIC) richt zich op de groei van zijn Layer 2 netwerken

De prijs van Polygon (MATIC/USD) zou door de recessie slecht kunnen presteren op de bredere cryptocurrency markt, maar het Polygon netwerk blijft een aanzienlijke groei registreren in zijn streven naar de ontwikkeling van een duurzaam Layer 2 netwerk.

Polygon is een Layer 2 netwerk gebaseerd op de Ethereum blockchain. Het netwerk biedt hoge snelheden en lage kosten om schaalbaarheid te bereiken.

Groei van het Polygon netwerk

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het Polygon netwerk is de onlangs afgesloten financieringsronde van $ 450 miljoen. De financieringsronde werd op 7 februari afgerond en werd ondersteund door enkele van de leidende spelers in de blockchain ruimte, zoals Sequoia Capital.

Deze week zag het Polygon netwerk een grote ontwikkeling nadat Ankr de ontwikkeling van een brug tussen de Ethereum en Polygon netwerken aankondigde. Via deze brug hebben gebruikers de kans om extra beloningen te verdienen op DeFi platforms.

Het Polygon netwerk biedt schaalbaarheid en ondersteuning voor de infrastructuur die wordt geboden door de Ethereum Virtual Machine (EVM). Het netwerk is in gebruik genomen omdat het, ondanks dat het op Ethereum is gebaseerd, gebruikers in staat stelt te profiteren van lage transactiekosten en hoge snelheden.

Het Polygon netwerk heeft echter te maken gehad met toenemende concurrentie van schaalbare Layer 1 netwerken. Deze netwerken hebben gewerkt om Ethereum killers te zijn, en dit werd weerspiegeld in de lancering van DeFi en niet-vervangbare tokens (NFT’s) op het platform.

Gegevens van DeFiLlama laten zien dat Polygon gerangschikt staat als de achtste grootste blockchain op basis van totale waarde vergrendeld. De TVL staat op $ 3,62 miljard. Tussen juli en december vorig jaar steeg deze TVL met 340%.

Polygon (MATIC) neemt af

Ondanks deze ontwikkelingen rond het Polygon netwerk is de prijs van het MATIC token aanzienlijk gedaald. Het token is met ongeveer 50% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $ 2,92, dat in december vorig jaar werd gecreëerd. MATIC handelde op $ 1,44, met een marktkapitalisatie van $ 9,92 miljard op het moment van schrijven.

Ter vergelijking: de concurrenten van MATIC behoren volgens marktkapitalisatie tot de top tien van grootste cryptocurrencies. De marktkapitalisatie van Terra LUNA bedraagt $ 36 miljard, terwijl die van Solana en Avalanche respectievelijk $ 26B en $ 20B bedragen. Deze munten behoren tot de top tien van grootste cryptocurrencies.

Het bericht Polygon (MATIC) richt zich op de groei van zijn Layer 2 netwerken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*