Crypto-Prijzen.nl

Polygon introduceert eerste platform voor identiteitsprivacy

Polygon introduceert eerste platform voor identiteitsprivacy

Het Polygon (MATIC/USD) netwerk kondigde de lancering aan van Web3 ID, het eerste zero-knowledge cryptografie aangedreven platform dat persoonlijke details privé houdt, zo vernam Invezz uit een persbericht. De geavanceerde blockchain schalingstechnologie zal voor het einde van het jaar gereed zijn.

Schaalbaar en open voor huidige en toekomstige standaarden

De op blockchain gebaseerde ID voor zelf-soevereine en gedecentraliseerde modellen is schaalbaar en beschikt over private on-chain verificatie om DeFi en dApps te stimuleren, heeft native protocollen zonder kennis voor ultieme gebruikersprivacy en staat open voor huidige en toekomstige normen en ecosystemen.

De Web3 ID van Polygon maakt gebruik van het Iden3 protocol en de Circom ZK toolkit. In de toekomst zal Polygon beide projecten sponsoren. Tegelijkertijd zal het netwerk open source protocollen en -hulpmiddelen blijven leveren aan het bredere ecosysteem van ontwikkelaars, in overeenstemming met de oorspronkelijke geest van gemeenschapsinitiatieven.

Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon, merkte op:

Polygon ID is standaard privé, biedt verificatie in de keten en attest zonder toestemming. Er is nu niets in de digitale identiteitsruimte dat al deze vakjes aanvinkt. Het is ook een geweldige showcase voor hoe zero-knowledge proofs ons kunnen helpen een betere wereld te creëren.

Product gebruikt voor identiteits- en vertrouwensdoeleinden

Van bedrijven en andere organisaties wordt verwacht dat ze Polygon ID gebruiken voor identiteits- en vertrouwensbeheerdoeleinden, zoals digitale portemonnees en KYC (Know Your Customer). Het stelt mensen in staat om hun ID te verifiëren bij op blockchain gebaseerde applicaties zonder dat ze wachtwoorden of persoonlijke gegevens hoeven te verstrekken aan iedereen die ze gebruiken.

Gedecentraliseerde kredietscores opbouwen en meer

Het netwerk zal het ook mogelijk maken om nieuwe functies te creëren, zoals een gedecentraliseerde kredietscore en sociale betalingen in DeFi, stemrecht, gedecentraliseerde Sybil score en domeinexpertisereputatie voor DAO’s.

Dit zorgt voor nieuwe bestuurs- en besluitvormingsmodellen, private en censuurbestendige P2P communicatie en sociale app interacties, en een spelersreputatieprofiel voor Web3 games.

Polygon maakte bekend dat de proof-of-concept (PoC) klaar is. Het Polygon ID platform zal in het derde kwartaal van dit jaar volledig functioneel zijn.

Het bericht Polygon introduceert eerste platform voor identiteitsprivacy verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*