Crypto-Prijzen.nl

Poly Network biedt de hacker een premie en een bedrijfspositie

Poly Network biedt de hacker een premie en een bedrijfspositie

DeFi project Poly Network beloofde de hacker, die vorige week met meer dan $ 600 miljoen aan tokens aan de haal ging, een premie van $ 500.000 om het geld te herstellen en bood hen de functie van ‘hoofdbeveiligingsadviseur’ aan, meldde CNBC. De hacker heeft de meeste van hen teruggegeven, met uitzondering van ongeveer $ 200 miljoen, die ze ook zullen teruggeven, maar niet voordat “iedereen klaar is”.

“Grootste overval aller tijden”

Poly Network, een zogenaamd gedecentraliseerd financierings of “DeFi” project, stelt zijn klanten in staat om tokens tussen digitale grootboeken te wisselen. De hacker profiteerde van een fout in de code en zette de activa over naar zijn eigen crypto wallets.

De crypto overval overtrof de $ 534,8 miljoen gestolen van Coincheck in een aanval in 2018 en de geschatte $ 450 miljoen aan Bitcoin (BTC/USD) gestolen van Mt. Gox, een andere in Japan gevestigde beurs, in 2014. Dit is een zeldzame hack waarin een hacker het gestolen geld terug zal geven. De resterende 200 miljoen dollar is opgesloten in een account waarvoor wachtwoorden van zowel de hacker als Poly Network nodig zijn om toegang te krijgen.

Wat is white hat hacken?

“White Hat” verwijst naar ethische hackers die systeemkwetsbaarheden misbruiken om verbeteringen te bewerkstelligen. In dit geval is het niet duidelijk waarom de dader de toegang tot het laatste deel van het geld onthoudt. Platforms bieden alleen beloningen aan mensen die bugs melden om hen te helpen fouten te identificeren en op te lossen voordat het publiek er lucht van krijgt.

Aanzienlijke upgrades in petto voor Poly

Poly Network hoopt een “aanzienlijke systeemupgrade” te implementeren om te voorkomen dat dit ooit nog gebeurt, maar dit kan niet plaatsvinden voordat de hacker de laatste tranche heeft betaald. Volgens de groep staat het aanbod van $ 500.000 bounty nog steeds. Ze nodigden de hacker zelfs uit om een functie als “chief security advisor” in te nemen en zeiden:

“Om onze dank uit te spreken en de heer White Hat aan te moedigen om samen met Poly Network bij te dragen aan de vooruitgang van de beveiliging in de blockchain wereld, nodigen we de heer White Hat van harte uit om de Chief Security Advisor van Poly Network te worden. Poly Network beloofde eerder de heer White Hat te belonen met een bugbounty van $ 500.000, maar hij accepteerde deze niet en heeft publiekelijk verklaard dat hij heeft overwogen deze aan te bieden aan de technische gemeenschap die bijdragen heeft geleverd aan blockchain beveiliging.”

The post Poly Network biedt de hacker een premie en een bedrijfspositie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*