Crypto-Prijzen.nl

Polkadot prijsvoorspelling: houdt de DOT recovery stand?

Polkadot prijsvoorspelling: houdt de DOT recovery stand?

De prijs van Polkadot ( DOT/USD ) is gezakt terwijl we het weekend naderen, terwijl investeerders zich haasten om de dip in digitale munten en technologie-aandelen te kopen. De DOT-token wordt verhandeld op $ 11,13, wat boven het dieptepunt van deze week van $ 6,96 is. De marktkapitalisatie is teruggekaatst tot ongeveer $ 13 miljard, waarmee het de 10e grootste munt ter wereld is.

Waarom stijgt Polkadot?

Polkadot heeft, net als andere cryptocurrencies, de afgelopen maanden een sterke bearish trend gehad, omdat de vraag naar digitale tokens daalde. De sell-off van de munt versnelde deze week nadat LUNA, een van de grootste munten ter wereld, was geïmplodeerd. Het daalde van een record van $ 120 naar de huidige $ 0,003.

Historisch gezien hebben cryptocurrencies de neiging om synchroon met elkaar te bewegen. In de meeste gevallen hebben altcoins zoals Polkadot en Cardano de neiging om te stijgen wanneer Bitcoin stijgt en vice versa. Dit gebeurt zelfs wanneer er een positieve ontwikkeling is binnen hun blockchains.

De meest recente ontwikkeling in het Polkadot-ecosysteem was de lancering van het XCM-format. Deze nieuwe update introduceerde het concept van parachain communicatie. Dit maakt het mogelijk dat apps die in een netwerk als Moonbeam zijn gebouwd, kunnen communiceren met die in Acala.

De huidige rally is vooral te danken aan het positieve sentiment op de financiële markt. Na dagenlang te zijn gedaald, staan de belangrijkste indices in de VS allemaal in het groen, met een stijging van de Nasdaq 100 met meer dan 400 punten. In de afgelopen maanden zijn cryptocurrencies gecorreleerd met technologiebedrijven.

Daarom zijn analisten van mening dat munten zoals Polkadot uiteindelijk allemaal zullen herstellen, als de winst in de Nasdaq 100 standhoudt. Het is echter nog te vroeg om een bodem te noemen in zowel aandelen als crypto, aangezien de risico’s nog steeds hoog zijn.

Polkadot prijsvoorspelling

Polka dot prijs

De uurgrafiek laat zien dat de DOT-prijs de afgelopen uren een spectaculaire comeback heeft gemaakt. Onderweg is de munt erin geslaagd om boven de belangrijke weerstand van $ 9,42 te komen. De voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, hebben een bullish crossover patroon gevormd, terwijl de MACD bleef stijgen.

De kans bestaat dus dat de Polkadot prijs blijft stijgen, zeker als de Nasdaq 100 in het groen sluit. Kopers moeten zich echter bewust zijn van wat bekend staat als een “dead cat bounce”. Dit gebeurt direct na een grote sell-off. Oftewel, als deze rally zo’n soort bounce is, kan een daling onder de $10 niet worden uitgesloten.

Het bericht Polkadot prijsvoorspelling: houdt de DOT recovery stand? verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*