Crypto-Prijzen.nl

Polkadot (DOT) vertoont tekenen van een bullish omkering

Polkadot (DOT) vertoont tekenen van een bullish omkering

Het nieuws over de Polkadot parachainsveiling leidde tot grote winsten voor DOT/USD en op 4 november bereikte het zijn recordhoogte van $ 54,98. In de daaropvolgende weken vond echter een prijscorrectie plaats en momenteel ligt de DOT 53,8% onder deze ATH.

De neerwaartse trend die de afgelopen weken door DOT is gevormd, is nog erger dan wat er in mei gebeurde, maar er is hoop dat er snel een bullish signaal kan worden gevormd.

DOT ziet een prijsherstel

In de afgelopen zes weken handelde DOT in dieptepunten vanwege een sterke corrigerende beweging. De aanhoudende en continue neerwaartse trend in enkele weken zou goed kunnen zijn voor de bulls, omdat het een grote kans maakt dat er een tegentrend om de hoek komt.

Telkens wanneer een actief een neerwaartse trend maakt die enkele weken aanhoudt, bereikt het een “death zone” en DOT bevindt zich momenteel op dit punt. Daarom is de enige beweging die nog over is voor het token een opwaartse trend, met een verwachte rebound van meer dan $ 35 in de komende weken.

Het bewijs van een bullish omkering ligt in wat er op de bredere markt is gebeurd. Een lichte opwaartse trend in de bredere markt heeft ertoe geleid dat DOT lichte winsten boekte, wat aantoont dat de belangrijkste belemmering voor een rally de verkoopdruk in de markt is.

DOT zal waarschijnlijk kopers verzamelen zolang de prijs op $ 25 blijft. Meer kopers zouden kunnen binnenstromen voor $ 27,25, en als het dips onder $ 25 maakt, kunnen verkopers verliezen veroorzaken. De trendomkering zal een winstdoelstelling van $ 35 stellen. Deze omstandigheid hangt echter af van de gebeurtenissen in de bredere markt.

Een bearish setup is ook mogelijk

Hoewel de prijscorrectie van DOT tekenen van stilstand vertoont, doemt het neerwaartse risico nog steeds op in de markt. De marktgrafieken laten zien dat een bearish setup voor DOT nog steeds mogelijk is. Het bewijs hiervan ligt in het falen van DOT om zich te verzamelen ondanks het feit dat de eerste set parachains live gaat.

De bredere markt is aanzienlijk gedaald ondanks lichte pogingen om de afgelopen 24 uur te herstellen, en dit schrikt kopers van de markt af. De neerwaartse beweging op korte termijn zou kunnen worden beperkt tot de $ 20 niveaus. Aanhoudende bearish instellingen in de komende weken kunnen DOT echter ook richting $ 15 duwen.

The post Polkadot (DOT) vertoont tekenen van een bullish omkering appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*