Crypto-Prijzen.nl

PODCAST: Sport en web3 met All Stars Digital

PODCAST: Sport en web3 met All Stars Digital

Ik hou van sport. Met een wiskundige achtergrond, duurde het niet lang voordat ik de wereld van sportweddenschappen betrad en arbitragetransacties uitvoerde om te profiteren van verkeerde prijzen op de markt – de kleine nichesector waar sport en wiskunde elkaar ontmoeten.

Vandaag hebben we web3. Werkend in financiën en crypto, ben ik in deze sector gegooid. Ik heb een tijdje gedacht dat hier een goede match zou kunnen zijn om elementen van fantasiesporten, sportweddenschappen en beleggen te combineren binnen een web3-raamwerk – een gebied dat niet vaak voorkomt in cryptonieuws.

Een bedrijf is het met mij eens. AllStars Digital (ASD) is een digitale sportbeurs waarmee je tokenized sportsterren kunt kopen, shorten en verhandelen. Voorafgaand aan de lancering van hun token deze week, presenteerde ik CPO Akash Gharu op de Invezz-podcast.

Met name stelt ASD iemand in staat om op lange termijn in spelers te investeren. Dit is wat het concept enigszins uniek maakt, in tegenstelling tot conventionele weddenschappen. De laatste heeft een binaire uitkomst – ofwel een overwinning of een verlies. Waar ASD verschilt, is dat de uitbetaling meer op de aandelenmarkt lijkt – het actief zal in waarde fluctueren op basis van hoe de speler in het echte leven presteert.

Stel dat ik bijvoorbeeld een Harry Kane-token koop. Als hij dit weekend een hattrick scoort in de Premier League, stijgt zijn waarde. Als hij van het veld wordt gestuurd en een langdurige schorsing krijgt (hypothetisch, maar als Harry Kane-hater kan ik dromen), zal zijn waarde dalen.

Met dit uitbetalingsprofiel kunnen gebruikers speculeren over de toekomst van spelers op de lange termijn. Denk je dat Kane volgend jaar rond deze tijd meer waard zal zijn? Als dat zo is, zou het kopen van een Kane-token het mogelijk maken om naar die overtuigingen te handelen.

Ik ben in het verleden vrij eerlijk geweest met mijn analyse toen ik zei dat veel cryptoprojecten, specifiek in de web3-ruimte) minimaal nut bieden en niets lijken op te lossen. ASD lijkt echter een gat in de markt te hebben. De demografie hier is gemakkelijk voor te stellen – sportbeleggers, fantasievoetbalenthousiastelingen, datagestuurde analisten met een passie voor sport enz.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om een token op deze markt te lanceren. Niet alleen hebben de cryptomarkten pijn, maar de economie in het algemeen wankelt (vooral in het VK, waar het voelt alsof de lucht naar beneden valt, zoals ik vorige week schreef). Ik vroeg Akash of het intimiderend was om een token in deze omgeving te lanceren, maar hij had er vertrouwen in – hij beschreef het als “bevrijdend”.

Het zal zeker leuk zijn om te volgen. Als een grote sportfan die van fantasiesporten, sportweddenschappen en analyses houdt, heb ik zeker het gevoel dat ik hier plezier mee kan hebben als we het WK-seizoen ingaan (ik kan nog steeds niet geloven dat we een WK hebben in december, maar dat is een onderwerp voor een andere dag).

Ik geloof echt dat de sportweddenschappen / fantasiewereld rijp is om te worden verstoord door blockchain-technologie. Het is moeilijk om te weten hoe het allemaal zal uitvallen, maar het is cool om te zien dat bedrijven als ASD het een bash geven.

Zoals altijd, voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen.

Vervolg het gesprek op Twitter met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @AllStarsDigital, of bezoek https://www.allstarsdigital.io/ voor meer informatie . 

Bedankt voor het luisteren, volg ons en abonneer je hier:

Het bericht PODCAST: Sport en web3 met All Stars Digital verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*