Crypto-Prijzen.nl

PODCAST: Is het tijd om je salaris om te zetten naar USD? Bitwage-CEO Jonathan Chester

PODCAST: Is het tijd om je salaris om te zetten naar USD? Bitwage-CEO Jonathan Chester

Dit jaar hebben we gezien dat de dollar de euro omdraaide . Het pond heeft alle hoeken van de kamer gezien. Begin maar niet over Argentinië, dat een inflatie van 83% heeft, of Venezuela, dat nauwelijks een economie meer heeft.

De inflatie stijgt over de hele wereld. De dollar heeft andere valuta’s absoluut verpletterd, en ik weet zeker dat je hebt geklaagd als je wordt betaald in iets anders dan de beroemde dollar – en dus je salaris hebt zien krimpen.

Dit maakte het voor mij zo actueel om met de CEO van Bitwage, Jonathan Chester, aan tafel te gaan bij de laatste aflevering van de Invezz-podcast. Bitwage is een leverancier van payroll-oplossingen. Via Bitwage kunnen individuen hun salarissen opsplitsen naar keuze tussen Bitcoin, stablecoins, andere cryptocurrencies of een combinatie hiervan.

Sinds 2014 is Bitwage ongeveer zo oud als het wordt in de crypto-ruimte. Het is interessant om Jonathan te horen praten over de groei in het aantal mensen dat ervoor kiest om een deel of het geheel van hun salaris in crypto te ontvangen door de jaren heen – met uiteraard de grootste sprong tijdens de pandemie, met een combinatie van The Great Resignation, de cryptocurrency-boom en werken op afstand, allemaal gecombineerd om de perfecte storm te zijn voor een leverancier van payroll-oplossingen.

We bespreken ook pensioenen, waarbij BitWage vorige week aankondigde dat ze een 401 (k) -plan hebben gelanceerd in samenwerking met 401 (k) provider ForUsAll. Dit betekent dat werknemers automatisch een deel van hun salaris aan crypto kunnen toeschrijven, als ze dat willen.

Als iemand uit Ierland – een euroland – die hun werk elke maand factureert, ben ik me terdege bewust van de ongelooflijk volatiele wereld van wisselkoersen. Niet alleen dat, maar de pure dominantie van de dollar is onthutsend. Het was dus fascinerend om Jonathan te horen praten over het ophalen van mensen uit andere landen (vooral Latijns-Amerika en Afrika) die overgingen om betaald te worden in stabiele USD-munten.

De onderstaande grafiek komt uit een analyse die ik vorige maand heb gepubliceerd, waarin ik beoordeelde hoe dominant de dollar is geweest. Waarom zou je in het kader van het onderstaande niet overwegen om een deel van jouw salaris in vreemde valuta te verdelen, al was het maar voor wat diversificatiebescherming?

Dit is uiteraard persoonsafhankelijk. Sommige vereisen betalingen in het buitenland, hebben verschillende tijdshorizonten of verschillende doelen. Anderen willen investeren in cryptocurrency. Sommigen willen gewoon de veiligste valuta ter wereld houden: dollars.

Maar het is zeker een interessant onderwerp om over na te denken. Anno 2022 heeft het nog nooit zo relevant gevoeld.

Zoals altijd voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen!

Het bericht PODCAST: Is het tijd om je salaris om te zetten naar USD? Bitwage-CEO Jonathan Chester verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*