Crypto-Prijzen.nl

PODCAST: Hoe een 100% crypto-hedgefonds beter presteert dan de aandelenmarkt

PODCAST: Hoe een 100% crypto-hedgefonds beter presteert dan de aandelenmarkt

Net als de meeste mensen, trek ik een grimas als ik mijn portfolio bekijk. Ik verlang naar de gloriedagen van lage rentetarieven, kwantitatieve versoepeling en een markt waar letterlijk elk actief op aarde maar één kant op ging: omhoog.

Het is duidelijk dat die dagen al lang voorbij zijn. De S&P 500 is gedaald met ongeveer 25%, de Fed is op een oorlogspad met inflatie en het sentiment is nog nooit zo slecht geweest.

Binnen cryptocurrency is het nog erger. Bitcoin en Ethereum zijn meer dan 70% gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit. Terra – een voormalige top 10-munt – hield letterlijk op te bestaan in mei, en stuurde massa’s mensen naar hun dichtstbijzijnde computer om te googlen wat de uitdrukking “doodsspiraal” betekende.

Deze week sprak ik op de Invezz-podcast met de oprichter van een crypto-only hedgefonds, ZX Squared. Midden in alle chaos legde Felix me uit hoe zijn fonds 100% crypto is – of om precies te zijn, 100% Bitcoin en Ethereum.

En toch waren hun prestaties opmerkelijk – ze waren het afgelopen jaar ongeveer stabiel. Ondanks dat Ethereum naar driedubbele cijfers duikt door te flirten met $5.000, en Bitcoin heel erg naar de maan gaat voordat hij terug naar de aarde springt, legt Felix uit hoe zijn afgedekte fonds zichzelf heeft weten te beschermen.

Door middel van optiestrategieën streeft ZX Squared ernaar hun volatiliteit te verminderen tot 30%-40%, ondanks dat de volatiliteit van Bitcoin gewoonlijk tussen 80%-100% valt. En terwijl conventionele hedgefondsen benchmarken met de S&P 500, meet ZX Squared hun rendement ten opzichte van Bitcoin – die ze hebben gedomineerd.

We praten ook over Three Arrows Capital, het crypto-hedgefonds dat spectaculair explodeerde in de nasleep van de Terra-crisis. Hoe is ZX Squared erin geslaagd om niet alleen het hoofd boven water te houden, maar ook om deze relatief uitstekende rendementen te genereren?

Felix duikt ook in zijn langetermijnthese over Bitcoin, en we bespreken hoe slecht het tot nu toe heeft gefunctioneerd als inflatiehedge – maar ook de mogelijkheid om daar in de toekomst te komen. Houd ons daarnaast in de gaten voor de prijsvoorspelling van Felix – altijd een leuke manier om een podcast te beëindigen!

Terwijl we door dit vreselijke marktjaar blijven sjokken, en met de correlatie van Bitcoin en de aandelenmarkt die stijgt (zoals ik gisteren schreef), is het echt interessant om een kijkje te nemen in enkele alternatieve strategieën.

ZX Squared lijkt tevreden met hun 100% BTC/ETH-allocatie en verplettert door hun volatiliteitsverlagende optiestrategieën de markt op relatieve basis.

Elke crypto-investeerder die het afgelopen jaar minder dan 50% is gedaald, doet het goed, laat staan een die getuige is geweest van stabiele prestaties. Waarom zouden ze in die context niet gelukkig zijn? Als je van hedgefondsen houdt – of depressief bent over de constante bearish prijsactie – is dit misschien een leuke luisterervaring voor je.

Zoals altijd, voel je vrij om contact op te nemen met opmerkingen.

Vervolg het gesprek op Twitter met @InvezzPortal , @DanniiAshmore en @felixmxu Of bezoek https://www.zx2.io/ voor meer informatie. 

Bedankt voor het luisteren, volg ons en abonneer je hier:

Invezz.com

Invezz YouTube

Invezz podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Het bericht PODCAST: Hoe een 100% crypto-hedgefonds beter presteert dan de aandelenmarkt verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*