Crypto-Prijzen.nl

Pledge lanceert CO2-compensatieprogramma voor Earth Day

Pledge lanceert CO2-compensatieprogramma voor Earth Day

Pledge, het innovatieve fondsenwervingsplatform dat cryptodonaties voor non-profitorganisaties vereenvoudigt via PledgeCrypto, heeft een uniek CO2-compensatie-initiatief (octrooi aangevraagd) gelanceerd ter ere van Earth Day morgen, vernam Invezz uit een persbericht. Elke cryptotransactie die via het platform wordt gedaan, ondersteunt geverifieerde CO2-compensatieprojecten.

Samenwerking met Three Squares

PledgeCrypto werkte samen met het bekroonde milieuadviesbureau Three Squares Inc. om een milieubeoordeling van cryptocurrency uit te voeren. Het doel is om de CO2-uitstoot van cryptocurrency-transacties op het PledgeCrypto platform te kwantificeren.

James Citron, CEO van Pledge zei:

Bij Pledge zijn we er fundamenteel van overtuigd dat het ontsluiten van cryptodonaties een overvloedige nieuwe financieringsbron zal zijn voor non-profitorganisaties over de hele wereld, maar het proces moet op een duurzame manier worden uitgevoerd. Geïnspireerd door onze kernwaarden van zorg en gemeenschap, wilden we reageren op de bezorgdheid van het milieu over crypto, en daarom zijn we trots dat we het voortouw nemen, om ervoor te zorgen dat elke crypto-transactie via Pledge door de VN geverifieerde projecten zal ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat PledgeCrypto niet alleen de meest toegankelijke manier is voor donateurs om hun digitale activa te doneren en voor non-profitorganisaties om ze te ontvangen, maar ook op de meest milieubewuste manier in de branche.

Belofte om de CO2-voetafdruk van elke donatie te dekken

De beoordeling had betrekking op acht van de meest populaire cryptocurrencies en kwantificeerde emissies die gepaard gaan met een enkele transactie. Als gevolg hiervan schat Pledge dat elke 100 donaties ongeveer 2,6 ton koolstofdioxide (CO2) uitstoot zullen genereren.

Om deze impact op het milieu te compenseren, dekt Pledge 100% van de CO2-voetafdruk van elke donatietransactie aan donoren of non-profitorganisaties via PledgeCrypto zonder extra kosten.

CO2-compensatieprojecten, afkomstig van het Climate Neutral Now Initiative van de Verenigde Naties, zullen het Burgos Wind Project en Cooking Stoves in Malawi ondersteunen.

Jaime Nack, voorzitter van Three Squares Inc. voegde toe:

PledgeCrypto toont echt leiderschap op milieugebied in de cryptocurrency-industrie. Door een grondige studie te laten uitvoeren om de koolstofemissies van cryptotransacties te begrijpen en transparantie te tonen door te beloven 100% van die emissies te compenseren, helpen ze te bepalen hoe duurzaamheid eruitziet voor de nieuwe en snelgroeiende industrie.

Pledge volgt elke cryptocurrency-donatietransactie en houdt rekening met de hoeveelheide uitstoot een transactie heeft, met name Bitcoin. Het platform zal CO2-credits op jaarbasis afschrijven, met het oog op de totale transacties en de milieu-impact van de gebruikte cryptocurrencies.

Het bericht Pledge lanceert CO2-compensatieprogramma voor Earth Day verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*