Crypto-Prijzen.nl

PIMCO is van plan om zijn blootstelling aan crypto uit te breiden

PIMCO is van plan om zijn blootstelling aan crypto uit te breiden

PIMCO, een wereldwijde vermogensbeheerder die zich richt op het beheer van actieve vastrentende waarden, is van plan de omvang van zijn blootstelling aan digitale activa te vergroten.

De CIO van het bedrijf, Daniel Ivascyn, onthulde dit nieuws tijdens een interview op 20 oktober en zei dat PIMCO van plan is om geselecteerde crypto’s te gaan verhandelen. Deze onthulling maakt PIMCO het nieuwste reguliere bedrijf dat zich opmaakt voor crypto.

In het interview onthulde Ivascyn dat PIMCO zijn tenen al in crypto heeft ondergedompeld. Volgens hem beleggen sommige van de hedgefondsportfolios van het bedrijf al in crypto gekoppelde effecten.

Hij voegde eraan toe dat,

We handelen vanuit een relatieve waardeperspectief. We nemen dus geen directionele exposure, maar we willen profiteren van verkeerde prijzen tussen het contante product, het populaire vertrouwen dat op de beurs wordt verhandeld, en vervolgens de futures. Dat was dus een startpunt voor ons in een zeer smal segment van ons bedrijf.

Wat betreft de stap van het bedrijf om direct betrokken te raken bij crypto, zei Ivascyn dat het deel uitmaakt van PIMCO’s trendvolgende strategie en kwantitatieve plannen. Hij merkte verder op dat het bedrijf van plan is om geleidelijk zijn tenen in de cryptomarkt te dompelen.

Crypto’s kunnen dienen als inflatiehedges

Volgens Ivascyn kunnen cryptocurrencies theoretisch gezien dienen als hedge tegen inflatie. De sector gaat echter gepaard met een enorme mate van volatiliteit, waardoor beleggers aan extra risico’s worden blootgesteld. Hij voegde eraan toe dat de cryptomarkt een blijvertje is. Beleggers moeten echter voorzichtig zijn met reacties van regelgevende instanties.

Ivascyn merkte verder op dat PIMCO de eisen van investeerders respecteert en veel tijd besteedt aan het analyseren van crypto. Hij vertelde dat het bedrijf nadenkt over hoe de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) zijn activiteiten kan verstoren en hoe PIMCO door zich in de sector te wagen, oplossingen voor eindinvesteerders kan bieden.

Nog steeds over DeFi, zei Ivascyn dat de snelgroeiende ruimte het potentieel heeft om de financiële sector te ontwrichten. Hiertoe beraadt PIMCO zich hoe het concurrerend voorbereid kan blijven om gelijke tred te houden met de sector, die een aanzienlijke waardepropositie biedt, vooral voor de jongere generatie en de volgende generatie van de investeringsgemeenschap.

Dit nieuws komt nadat de cryptomarkt is gestegen na de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) die op NYSE is genoteerd. Als gevolg van de bull rally schoot Bitcoin (BTC/USD) omhoog en zette een nieuwe ATH neer op $ 66.930.39 (£48.489.39). Altcoins stegen ook, waardoor de kapitalisatie van de cryptomarkt boven $ 2,67 biljoen (£ 1,93 biljoen) kwam.

The post PIMCO is van plan om zijn blootstelling aan crypto uit te breiden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*