Crypto-Prijzen.nl

Peter Thiel zegt dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin

Peter Thiel zegt dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin

Peter Thiel, de mede-oprichter van PayPal en Palantir, heeft bekendgemaakt dat hij vindt dat hij niet genoeg in Bitcoin (BTC/USD) heeft geïnvesteerd.

Hij deelde zijn spijt tijdens een toespraak tijdens een avondevenement in Miami op 20 oktober, en zei dat hij het gevoel had dat hij te weinig had geïnvesteerd in de vlaggenschipcrypto. Zijn opmerkingen kwamen nadat BTC was geklommen om een nieuwe ATH in te stellen op $ 66.930.39 (£48.490.73).

Naar verluidt aarzelde Thiel om in BTC te investeren omdat het een geheim was dat bij iedereen bekend was. De stratosferische opkomst van BTC deed hem echter afvragen of het nog hoger zou gaan.

Hij voegde eraan toe dat de truc om winst te maken na een investering in BTC standhoudt, eraan toevoegend dat de prestaties van de munt laten zien dat het nog steeds genoeg geheim is.

Hij prees crypto’s en zei dat ze aansluiten bij zijn politieke filosofie, aangezien ze aandringen op decentralisatie. Vervolgens wees hij kunstmatige intelligentie (AI), met name de low-tech surveillancevorm, die in wezen communistisch van aard is, af.

De prestaties van BTC tonen instabiliteit in het politieke systeem

Tijdens een apart evenement dat maandag werd georganiseerd door de conservatieve rechtsgroep Federalist Society, meende Thiel dat de stijgende prijs van BTC een duidelijke indicator is dat het politieke systeem onstabiel is.

Hoewel hij er niet voor pleit dat iemand BTC koopt voor meer dan $ 60.000,00 (£ 43.469,70) per token, zei Thiel:

Maar het feit dat het $ 60.000 is, is zeker een buitengewoon hoopvol teken. Het is de kanarie in de kolenmijn. Het is de eerlijkste markt die we in het land hebben, en het vertelt ons dat dit afgeleefde … regime op het punt staat te ontploffen.

Dit nieuws komt nadat Thiel sprak tijdens een virtueel evenement voor het conservatieve Nixon Seminar in april, waarbij hij zichzelf omschreef als een pro-crypto, pro-Bitcoin maximalist.

Destijds zei hij ook dat hij zich afvroeg of BTC deel uitmaakt van het financiële wapen van China tegen de Amerikaanse dollar. Hij voerde aan dat BTC geschikter was als functionele reservevaluta dan China’s e-CNY, die hij afwees als een totalitair meetinstrument.

Thiel’s steun voor BTC komt nadat andere miljardairs, waaronder Tesla’s Elon Musk en Twitter’s Jack Dorsey, steun aankondigden voor de toonaangevende cryptocurrency.

BTC stort in na nieuwe ATH

Hoewel BTC sinds het begin van de maand een bullish streak heeft, begon het deze groei onmiddellijk na te trekken na een piek boven $ 66.000,00 (£ 47.814.69). Op het moment van schrijven, wordt de munt verhandeld op $ 63.165,54 (£45.759.33) na een verlies van 5,20% in de afgelopen 24 uur.

The post Peter Thiel zegt dat hij te weinig heeft geïnvesteerd in Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*