Crypto-Prijzen.nl

Peter Thiel dumpte crypto-fortuin net voor de crash, een les voor iedereen

Peter Thiel dumpte crypto-fortuin net voor de crash, een les voor iedereen

“Diamond hands” was de mantra die door crypto-investeerders werd gepredikt tijdens de pandemie-boom, waarbij Bitcoin boven de $68.000 schoot en het leek alsof crypto nooit zou dalen.

Het lijkt nu vanzelfsprekend, maar wat zeggen ze over hindsight bias? Cartoon monkeys handelden voor meer dan $400.000, miljardairs tweeten over doggy tokens en de krachtigste emotie die de mensheid kent, FOMO, woedde lang en hard.

Markt smelt in 2022

En toen stortte het allemaal in elkaar. Een stablecoin die allesbehalve stabiel bleek te zijn, vernietigde de markt in mei en veroorzaakte een besmettingscrisis van epische proporties. Naar beneden vielen de dominostenen en naar beneden vielen de prijzen.

Maar Peter Thiel, een van de meest spraakmakende Bitcoin-donateurs, ontsnapte zonder kleerscheuren. Founder Fund, het durfkapitaalbedrijf dat hij mede-oprichtte, sloot bijna zijn volledige cryptopositie na een investering van 8 jaar. Volgens rapporten heeft het Founders Fund momenteel geen significante blootstelling aan crypto.

De weddenschap leverde $1,8 miljard op, nadat het voor het eerst in 2014 was geïnvesteerd. Ongeveer tweederde van de totale investering werd opgestapeld in Bitcoin, dat 2014 opende met ongeveer $750 en het jaar afsloot met meer dan $300.

Dat is aardig lezen – ik heb in het zwart aangegeven op de onderstaande kaart waar Thiel naar verluidt is uitgestapt. Het duurde twee maanden voordat de dood van LUNA in een spiraal terechtkwam, waardoor de cryptomarkt instortte.

Een les voor crypto investeerders

Thiel woonde Bitcoin Miami bij, de conferentie in april 2022 die plaatsvond kort nadat de enorme verkoop plaatsvond. Hij sprak lovend over Bitcoin en zei dat het “einde van het fiat-geldregime” nabij was en dat Bitcoin zou kunnen worden verhandeld tegen bijna $4,5 miljoen per munt.

Zijn acties zeiden iets anders, en zijn banksaldo zal daar dankbaar voor zijn. Het is een verhaal dat maar al te zelden voorkomt in crypto, met een cultuur die is opgebouwd tijdens de bull runs rond “Diamond hands” en een noodzaak om all-in te gaan.

Ik geloof in Bitcoin, maar dat betekent niet dat ik niet denk dat het waanzin is om all-in te gaan op dit bezit. Dat geldt aan de onderkant van de bearmarkt of aan de bovenkant van de bullrun. Bitcoin is een ongelooflijk volatiel activum en als het niet op de juiste manier wordt gediversifieerd, zal dit eindigen in een financiële ondergang.

Er is een manier om op verantwoorde wijze te beleggen en toch de overtuiging te koesteren dat Bitcoin – of welk ander actief ter wereld dan ook – zal uitblinken. Wat niet verstandig is, is het advies op te volgen van Michael Saylor, die het onderstaande zei toen Bitcoin voor $56.000 handelde.

Neem al je geld en koop Bitcoin. Neem dan alle tijd om erachter te komen hoe je meer geld kunt lenen om meer Bitcoin te kopen. Neem dan alle tijd om erachter te komen wat je kunt verkopen om Bitcoin te kopen

Michael Saylor

Luister maar meer naar Thiel dan naar Saylor.

De cryptoverkopen van het Founders Fund waren een van de tien grote stappen die het durfkapitaalfonds tussen 2020 en eind vorig jaar maakte en die investeerders meer dan $13 miljard teruggaven. Het is duidelijk dat dit deel uitmaakte van een bredere strategie.

Hoewel niemand de markt kan timen en de vooringenomenheid achteraf ervoor zorgt dat dit een geniale zet lijkt, ligt hier een les. Het is zeer waarschijnlijk dat Thiel nog steeds persoonlijk in Bitcoin gelooft en een deel van zijn eigen bezit heeft. Wie weet? Maar dat betekent niet dat hij de toekomst van zijn bedrijf erop wilde verwedden. Ik vraag me af of Michael Saylor en de leidinggevenden van MicroStrategy dit nieuws hebben gezien.

Het bericht Peter Thiel dumpte crypto-fortuin net voor de crash, een les voor iedereen verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*