Crypto-Prijzen.nl

PayPal rolt zijn crypto aankoop- en verkoopservice uit in het VK

PayPal rolt zijn crypto aankoop- en verkoopservice uit in het VK

De Amerikaanse betalingsgigant PayPal heeft zijn cryptoservice in het VK gelanceerd, waardoor Britten een reeks cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en houden. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar een aankondiging van het bedrijf. Naar verluidt markeert deze lancering de eerste internationale uitbreiding van het cryptoproduct van PayPal, dat in oktober vorig jaar live ging.

Volgens het rapport zal de cryptoservice Britse crypto enthousiastelingen Bitcoin (BTC/USD), Bitcoin Cash (BCH/USD), Ethereum (ETH/USD) en Litecoin (LTC/USD) laten kopen of verkopen met slechts £ 1. Bovendien stelt de service Britse crypto adopteerders in staat om cryptoprijzen in realtime te volgen. Ze hebben ook toegang tot educatieve inhoud over de cryptomarkt. Net als in de VS is de Britse versie van de PayPal service afhankelijk van Paxos om het kopen en verkopen van cryptovaluta mogelijk te maken.

PayPal verzekerde gebruikers ervan dat alles soepel zal verlopen en zei dat het al de goedkeuring van relevante Britse waakhonden heeft gekregen om de service te lanceren.

In een reactie op deze prestatie zei Jose Fernandez da Ponte, algemeen directeur van PayPal voor Blockchain, Crypto en Digital Currencies, dat de crypto service uitstekend presteert in de VS, eraan toevoegend dat PayPal verwacht dat het even goed zal presteren in het VK.

Hij voegde eraan toe dat PayPal zich inzet om nauw samen te werken met toezichthouders in het VK en over de hele wereld. Door deze aanpak gelooft da Ponte dat het bedrijf zal helpen de rol die digitale valuta spelen in de toekomst van digitale financiën en handel vorm te geven.

Stevige concurrentie is op zijn plaats

PayPal maakte voor het eerst plannen bekend om zijn cryptoservice in juli in het VK te lanceren. Destijds zei het bedrijf dat de beslissing om uit te breiden naar andere regio’s komt na het observeren van de uitzonderlijke prestaties van het product in de VS. Hoewel het bedrijf verwacht dat de service in het VK net zo goed zal presteren, is het vermeldenswaard dat het land verschillende sterke kanshebbers heeft.

Een van de belangrijkste concurrenten is Revolut, dat een dienst aanbiedt die vergelijkbaar is met die van PayPal. Het platform heeft 12 miljoen actieve gebruikers in vergelijking met de 2 miljoen van PayPal. Hoewel het crypto aanbod van PayPal het snel populair kan maken, staat het alleen handel binnen zijn app toe. Aan de andere kant test Revolut een functie waarmee gebruikers BTC kunnen opnemen in hun portemonnee. Naast Revolut zal PayPal concurreren met gevestigde beurzen, zoals Coinbase, Gemini en eToro.

Dit nieuws komt terwijl de cryptomarkt zich blijft herstellen van de grote crash van medio mei. Op het moment van schrijven heeft BTC het niveau van $ 50.000,00 (£ 36.587,50) heroverd na een winst van 2,23% in de afgelopen 24 uur.

The post PayPal rolt zijn crypto aankoop- en verkoopservice uit in het VK appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*