Crypto-Prijzen.nl

Paxos CEO zegt dat duidelijkheid over de regelgeving stablecoins zal helpen

Paxos CEO zegt dat duidelijkheid over de regelgeving stablecoins zal helpen

Charles Cascarilla, de mede-oprichter en CEO van Paxos, uitgever van stablecoins, is van mening dat de stap van de Biden-regering om stablecoins te reguleren een goede stap in de goede richting is. Hij deelde zijn gevoelens tijdens een interview op 3 november en merkte op dat hij meer dialoog over de kwestie verwacht.

In het interview zei Cascarilla dat hij gelooft dat duidelijkheid en consistentie van regelgeving de stablecoin technologie zal helpen een adoptiecurve te bereiken en zich zo in ieders leven zal verspreiden. Hij voegde eraan toe dat regelgeving de sleutel is om iedereen te laten begrijpen hoe ze in de branche kunnen werken, en Paxos heeft vanaf het begin aangedrongen op duidelijkheid over de regelgeving.

Hij prees zijn bedrijf aan en zei dat het de enige uitgever van stablecoins is met een primaire toezichthouder. Cascarilla wees er verder op dat Paxos opereert via een trustmaatschappij in New York. Als zodanig zou duidelijkheid over de regelgeving het bedrijf helpen het leven van mensen te veranderen door middel van stablecoins.

Hij stelde echter voor dat de overheid een gelijk speelveld creëert voor alle stablecoins. Door dit te doen, gelooft hij dat particuliere bedrijven in staat zullen zijn om oplossingen te innoveren die de sector helpen om meer mainstream use-cases te krijgen. Cascarilla merkte verder op dat of een uitgever van stablecoin is verzekerd door een bewaarder of een trustmaatschappij, een kwestie is die kan worden opgelost.

Stablecoins zullen anders presteren in vergelijking met de bredere cryptomarkt

In een commentaar op hoe stablecoins eerlijk zullen zijn tegen blockchain native digitale activa, zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD), zei Cascarilla dat de twee industrieën verschillende resultaten zouden hebben, aangezien ze niet dezelfde problemen aanpakken.

Volgens hem neigt BTC naar digitaal goud of een reserveactiva, terwijl ETH een programmeerlaag aanstuurt die alles ondersteunt. Hoewel hij gelooft dat beide munten belangrijke mijlpalen hebben bereikt, beweert Cascarilla dat er nog veel meer moet gebeuren voordat ze hun ware potentieel kunnen ontsluiten.

Aan de andere kant helpen stablecoins mensen om traditionele activa te nemen en ze kennis te laten maken met de blockchain. Door deze brug te creëren, bieden stablecoins traditionele activa de positieve eigenschappen van crypto, waaronder markten die 24/7 open zijn, onmiddellijke transacties, lage kosten en meer inclusie, onder andere. Als zodanig gelooft hij dat stablecoins een integraal onderdeel zullen worden van de toekomstige financiële sector.

Een revolutie in de FX markt

Volgens Cascarilla is het beheren van reserves die een stablecoin ondersteunen een gevoelige zaak, aangezien het de structuur van een stablecoin bepaalt. Als u bijvoorbeeld effecten gebruikt, zou een uitgever van stablecoin eruitzien als een bank, ETF of beleggingsfonds. Het gebruik van contant geld en zijn equivalenten introduceert echter stabiliteit waardoor de emittent eruitziet als een geldmarkt.

Door alleen stabiele munten te gebruiken die worden ondersteund door fiat-valuta’s, gelooft Cascarilla dat de sector kan helpen de FX markt te transformeren door het huidige ‘negen tot vijf, vijf dagen per week’ model te elimineren. Een dergelijke verandering zou ervoor zorgen dat FX markten de hele tijd actief worden.

The post Paxos CEO zegt dat duidelijkheid over de regelgeving stablecoins zal helpen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*