Crypto-Prijzen.nl

Paxful rolt een Bitcoin educatiecentrum uit in El Salvador

Paxful rolt een Bitcoin educatiecentrum uit in El Salvador

Paxful, een toonaangevend peer-to-peer (P2P) crypto handelsplatform, heeft een opleidings- en trainingscentrum geopend dat zich richt op Bitcoin (BTC/USD) in het hart van El Salvador. Het bedrijf onthulde dit nieuws via een blogpost op 2 februari en merkte op dat het centrum La Casa Del Bitcoin wordt genoemd. Naar verluidt wil dit centrum gratis en toegankelijke leermogelijkheden rond BTC aanbieden om financiële inclusie te stimuleren.

Volgens de blogpost probeert dit etablissement ook de volgende golf van massale acceptatie van BTC te bevorderen. Bovendien wil het groeiende sectoren zoals handelaren en lokale bedrijven tools bieden om contact te maken met een wereldwijde gebruikersgemeenschap.

In een reactie op deze ontwikkeling zei Ray Youssef, medeoprichter en CEO van Paxful:

Het is geen geheim dat Bitcoin de toekomst van financiën in El Salvador en daarbuiten vormgeeft.

Hij voegde eraan toe dat onderwijs een belangrijke motor is voor de wereldwijde acceptatie van BTC en dat La Casa Del Bitcoin de betekenis ervan symboliseert bij het creëren van een inclusief financieel systeem. Youssef merkte verder op dat Paxful graag wil leren van verschillende mensen in het BTC ecosysteem, aangezien het op deze manier kan delen hoe BTC vrijheid en gelijke financiële toegang biedt.

P2P platforms zullen de volgende golf van BTC acceptatie stimuleren

Volgens Will Hernandez, de directeur van LATAM Growth bij Paxful, zag het platform in 2021 een groei van 300% in El Salvador. Hij wees erop dat het land een transformatie ondergaat, waarbij P2P platforms crypto adoptie bevorderen. Hij legde uit waarom Paxful La Casa Del Bitcoin lanceerde en zei dat Paxful erkent dat onderwijs cruciaal is om de volgende adoptiegolf te stimuleren.

Hernandez merkte verder op dat het onderwijscentrum onderwijs, toegankelijkheid en kansen zou bieden aan een bevolking die de traditionele financiën negeerden. Hij voegde eraan toe dat het de echte voordelen van Bitcoin voor opkomende markten zou aantonen.

Yusuf Nessary, directeur van Filantropie bij Built With Bitcoin Foundation, merkte op:

We zijn verheugd om een huis te bouwen voor de Built With Bitcoin Foundation in El Salvador en onze impact uit te breiden. De projecten die we lanceren demonstreren de kracht van Bitcoin als een filantropisch hulpmiddel om verandering en verdere financiële vrijheid te bevorderen.

Hij voegde eraan toe dat de stichting dankbaar was dat ze de kans kreeg om middelen te leveren en door te gaan met het bouwen van billijke kansen voor talloze mensen en kansen die haar missie helpen tot leven te komen.

Dit nieuws komt nadat El Salvador de aanbeveling van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwierp om BTC als wettig betaalmiddel te laten vallen. De minister van Financiën van het land, Alejandro Zelaya, zei dat El Salvador geen instructies zou aannemen van een internationale organisatie, eraan toevoegend dat de beslissing om BTC als wettig betaalmiddel te omarmen een kwestie van soevereiniteit is.

La notizia Paxful rolt een Bitcoin educatiecentrum uit in El Salvador era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*