Crypto-Prijzen.nl

Paul Beaudry van de Bank of Canada zegt dat crypto’s de economie niet bedreigen

Paul Beaudry van de Bank of Canada zegt dat crypto’s de economie niet bedreigen

Paul Beaudry, de plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Canada, is van mening dat de crypto ruimte geen significante bedreiging vormt voor het financiële systeem, althans niet op dit moment. Hij deelde zijn mening over de kwestie tijdens de Ontario Securities Commission Dialogue 2021 op 23 november.

Tijdens het forum zei Beaudry dat crypto’s nog geen acceptatieniveaus hebben bereikt die de economie kunnen bedreigen. De functionaris van de centrale bank voegde eraan toe dat de Bank of Canada de cryptosector in de gaten heeft gehouden.

Hij merkte echter op dat de centrale bank niet denkt dat de crypto industrie zich ontwikkelt op een manier die een systeemrisico creëert voor het Canadese financiële systeem.

Volgens hem zijn crypto’s erg verwijderd van het financiële systeem van het land. Desalniettemin is hij van mening dat de crypto industrie mogelijk een kwetsbaarheid in de Canadese economie kan creëren als deze blijft groeien en meer acceptatie krijgt van particuliere beleggers.

Beaudry voegde eraan toe dat de Bank of Canada nog niet het punt heeft bereikt waarop zij crypto als een enorm risico voor de economie beschouwt. Toch beweerde hij dat de autoriteit de snelgroeiende digitale activasector nauwlettend in de gaten houdt.

De meeste crypto’s spelen geen rol bij betalingen

De centrale bankier voegde eraan toe dat, hoewel enthousiastelingen de meeste crypto’s als betalingsopties aanprijzen, ze geen significante rol spelen bij betalingen. Hij merkte verder op dat de meeste munten op de markt speculatieve activa zijn.

Beaudry is echter van mening dat stablecoins, die anders zijn dan conventionele crypto’s zoals Bitcoin (BTC/USD), betalingen kunnen verstoren.

Hij voegde eraan toe dat de Bank of Canada observeert hoe de zaken zich afspelen op de stablecoin markt. Beaudry beweert dat het belangrijk is om te volgen hoe het betalingssysteem evolueert en de verschillende spelers die deze evolutie aansturen. Door dit te doen, denkt hij dat centrale banken in staat zouden zijn om de rollen die verschillende munten spelen te onderscheiden.

Dit nieuws komt terwijl Canada zichzelf blijft positioneren als een cryptovriendelijke jurisdictie. In februari van dit jaar keurde het land de eerste ETF goed op basis van de spotmarkt van BTC.

Bovendien opende het zijn deuren voor BTC mijnwerkers na het verbod van China. Volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index was Canada in augustus de op drie na grootste BTC hashrate generator.

De Canadese regelgevers gaven Fidelity Investments ook groen licht om eerder deze maand de eerste institutionele BTC bewaardienst te lanceren.

The post Paul Beaudry van de Bank of Canada zegt dat crypto’s de economie niet bedreigen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*