Crypto-Prijzen.nl

Parachain lancering in 2021 op Kusama: gegevens en inzichten

Parachain lancering in 2021 op Kusama: gegevens en inzichten

De meest recente parachain lancering op Kusama werd gekenmerkt door felle concurrentie tussen deelnemers. Er waren 5 parachains van 15 juni tot 20 juli 2021 en vier vijfde van de ondervraagde teams was van plan om live te gaan op Polkadot (DOT/USD). Elke veiling duurde 7 dagen (2 dagen startperiode en 5 dagen veiling of biedperiode). Dit artikel bevat alle belangrijke gegevens en inzichten rond de lancering in 2021.

18 crowdleningen geregistreerd om deel te nemen

Dat is het aantal crowdleningen dat zich heeft aangemeld om deel te nemen aan de veilingen. Bovendien hebben 19.017 unieke accounts ze gefinancierd. Crowdloans zijn eenvoudige modules waarmee projecten decentrale steun voor hun parachain kunnen aantrekken. Namens de teams worden tokens verzameld. De relaisketting houdt ze vast en beveiligt ze.

Projecttypes

De meest populaire projecttypes bij de lancering waren vertrouwelijke cloudcomputing, slimme contracten en DeFi infrastructuur. In totaal werden 1.320.458 KSM bijgedragen. Iets minder – 1.114.629 KSM – werden vergrendeld tot 13 mei 2022. Bijna de helft van alle tokens was vergrendeld in staking.

Deelnemers betaalden te veel voor veel van de slots, wat een positieve ontwikkeling was omdat er meer tokens werden uitgedeeld en de projectwaarde toenam. Een van de belangrijkste inzichten was dat parachains het potentieel hebben om te evolueren naar DAO’s, door geld in te zamelen en in te zamelen tijdens hun werking.

Kandidaat productiesnelheid

De streefsnelheid van één blok geproduceerd per parachain voor elke 2 relay-chain blokken werd bereikt. Op de lange termijn is het doel om het parachain-protocol te verbeteren om meer bloktijd mogelijk te maken, omdat validators en collators op dit moment niet genoeg tijd hebben om een parachain-blok te produceren, wat het systeem kwetsbaar maakt.

Indrukwekkende netwerkconnectiviteit

Knooppunten worden willekeurig geselecteerd om de geldigheid van parachain blokken te controleren. Er waren 900 validators op Kusama, waarvan er 200 willekeurig werden geselecteerd om bij elke sessie deel te nemen aan parachain consensus. De meeste validators zijn oververbonden. Degenen die dat niet zijn, hebben in elk geval meer dan 100 verbindingen. Parachains waren niet in de buurt van het piektransactievolume en de gemiddelde netwerkbandbreedte tussen validators was zeer stabiel, variërend van 400 tot 500 KB.

Onregelmatige finaliteitskraampjes kwamen naar voren als het enige probleem tijdens de laatste lancering van parachain. Het zal worden opgelost voordat parachains op Polkadot worden gelanceerd.

The post Parachain lancering in 2021 op Kusama: gegevens en inzichten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*