Crypto-Prijzen.nl

PancakeSwap DEX gaat Iraanse gebruikers verbieden

PancakeSwap DEX gaat Iraanse gebruikers verbieden

Verschillende rapporten hebben verklaard dat PancakeSwap, een populaire gedecentraliseerde beurs (DEX), vanaf 9 maart Iraanse gebruikers zal gaan blokkeren. Het rapport werd voor het eerst gepubliceerd door CryptoClub, een Perzisch sprekende cryptocurrency gemeenschap die een bericht van de DEX verspreidde over dit verbod.

PancakeSwap is de toonaangevende DEX op Binance Smart Chain en domineert een derde van de totale waarde van BSC.

PancakeSwap om gebruikers uit Iran en andere rechtsgebieden te blokkeren

Een tweet van CryptoClub toonde een bericht van PancakeSwap waarin stond dat het de IP adressen van gebruikers uit Iran en andere rechtsgebieden zal gaan blokkeren. De andere landen die bij dit verbod betrokken zijn, zijn Wit-Rusland, de Krim, Cuba, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, de Democratische Republiek Congo en Zimbabwe.

Gedecentraliseerde beurzen zelden gebruikers geofencen. De afgelopen maanden zijn DEX’s echter begonnen met geofencing technieken die vooral populair zijn op gecentraliseerde beurzen. 1inch, een DEX aggregator, blokkeert de IP adressen van gebruikers uit de Verenigde Staten.

Deze aankondiging lokte gemengde reacties van gebruikers uit, met een die zei dat “het absoluut een vorm van discriminatie is, en ze discrimineren een hele natie. Ik hoop dat de gemeenschap samen zal komen om actie te ondernemen.”

DeFi platforms buigen voor regeldruk

De sector van de gedecentraliseerde financiën (DeFi) is er al heel lang in geslaagd om te draaien zonder de inmenging van regelgeving. Het wereldwijde regelgevingslandschap verandert echter en deze platforms worden gedwongen om hieraan te voldoen om ervoor te zorgen dat hun bedrijf soepel blijft draaien.

Het geoblocken van gebruikers uit Iran en de bovengenoemde landen zou kunnen zijn omdat PancakeSwap de sancties tegen Iran niet wil schenden. Om hieraan te voldoen, moet de DEX ervoor zorgen dat zijn gebruikers niet worden gesanctioneerd door de overheid.

Een van de grootste DeFi spelers, Uniswap (UNI/USD), is ook gedwongen om enkele van zijn tokens te schrappen te midden van de toenemende discussies over DeFi regelgeving. Vorig jaar sprak de SEC voorzitter, Gary Gensler, over de noodzaak van regulering in de bloeiende DeFi sector.

Gebruikers kunnen deze beperkingen echter vaak omzeilen door gebruik te maken van virtuele privénetwerken (VPN’s). In oktober vorig jaar drong het Office of Foreign Asset Control (OFAC) onder het Amerikaanse ministerie van Financiën er bij cryptobedrijven op aan om het VPN gebruik te controleren.

La notizia PancakeSwap DEX gaat Iraanse gebruikers verbieden era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*