Crypto-Prijzen.nl

Opmerkelijke hoogtepunten uit de discussie over ‘The B Word’

Opmerkelijke hoogtepunten uit de discussie over ‘The B Word’

Enkele van de grootste namen in de crypto-industrie deelden de schijnwerpers op de B Word conferentie. De lijst omvat Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) CEO Elon Musk, Square, Inc. (NYSE: SQ) en Twitter, Inc. (NYSE: TWTR) CEO Jack Dorsey en Ark Invest’s Cathie Wood. Hieronder is een hoogtepunt van enkele van de belangrijkste punten van elke deelnemer.

Elon Musk

‘Lang nadenken over geld’

Elon Musk zei dat hij “al heel lang over geld nadenkt”. Het heeft de neiging om langzaam te bewegen, zoals bestaat “in een reeks heterogene databases”, zei hij. Als zodanig kan het verplaatsen van geld van het ene uiteinde van de wereld naar het andere tot vijf werkdagen duren, zo niet langer. Het bestaande financiële systeem lijdt ook onder beveiligingsfouten. Musk voegde toe:

Ik denk dat het logisch is om iets te ondersteunen dat de kwaliteit van informatie verbetert waarmee we de economie besturen, en Bitcoin is daar een kandidaat voor.

Negatieve rentetarieven maken me gek

De negatieve rentetarieven van Europa “maken me gek” omdat het betekent dat Tesla’s banksaldi betekenen “we betalen ze om ons geld vast te houden”. Als de inflatie 2% bedraagt en de rente op contant geld een rendement van 1% genereert, is de houder doorgaans slechts 1% lager. Maar als de inflatie 2% is en Tesla wordt gedwongen om nog eens 2% te betalen vanwege de rentetarieven, is het “krankzinnig” hoe geld in wezen verdwijnt.

‘Heb echt een hekel aan de overheid’

Musk heeft een eenvoudige boodschap voor de vele mensen die zichzelf tegen bedrijven en toch pro-regering vinden. In werkelijkheid is de regering de “grootste onderneming van allemaal” met een “monopolie op geweld”. Hij voegde toe:

Dus als je niet van bedrijven houdt, moet je echt een hekel hebben aan regeringen.

Dit is niet de eerste keer dat Musk regeringen gelijkstelt aan bedrijven. Eind 2020 zei hij dat de rol van de overheid bij het stimuleren van economische ontwikkeling vergelijkbaar moet zijn met die van een ‘scheidsrechter’. Het probleem is dat regeringen in veel opzichten de ‘scheidsrechter’ en ‘een speler op het veld’ willen zijn.

Cathy Wood

‘Begon over dit ding te praten’ genaamd Bitcoin

Cathy Wood’s nieuwsgierigheid naar cryptocurrency gaat terug tot 2011 toen Brett Winton, de onderzoeksdirecteur van haar bedrijf, “over dit ding begon te praten”, genaamd Bitcoin. Na uitgebreid onderzoek was ze van mening dat Bitcoin een betalingsplatform zou kunnen blijken te zijn “het internet heeft verzuimd om in het systeem in te bouwen”.

Wood vroeg haar mentor Art Laffer om samen te werken aan een paper en hij was “in het begin een beetje een nee-zegger”. Maar de beroemde econoom veranderde snel van koers en zei dat dit een ‘monetair systeem is waar ik mijn hele carrière op heb gewacht’.

Bitcoin wordt ‘veel milieuvriendelijker’

Vermogensbeheerders staan onder toenemende druk om ESG praktijken (environmental, social, governance) zoveel mogelijk te promoten. Wood zei dat Bitcoin zich in de richting beweegt waarin het “veel milieuvriendelijker” kan zijn, vooral in vergelijking met traditionele goudwinning of de financiële dienstverlening.

Ze vervolgde dat Bitcoin in sommige opzichten al voldoet aan sociale overwegingen. Wereldwijde geldovermakingen zijn bijvoorbeeld een bedrijfstak van 700 miljard dollar, en het verplaatsen van geld naar landen met dubbele of zelfs driecijferige inflatie brengt hoge kosten met zich mee, zowel direct als indirect. Bitcoin zou mensen kunnen redden van hoge transferkosten die door financiële instellingen in rekening worden gebracht, evenals van de “vernietiging van hun koopkracht”. Dit is “zeker een nobel sociaal doel”, zei ze.

Jack Dorsey

Bitcoin kan ‘de hele basis vervangen’

Het huidige betalingsnetwerk is gebouwd “met heel verschillende agenda’s” tijdens een “heel ander tijdsbestek”, zei Jack Dorsey. Het is moeilijk te begrijpen hoe verouderde overdrachtssystemen zoals ACH vandaag “nog steeds bestaan”, omdat ze “niet relevant zijn voor de toekomst”. Hij zei:

Als internet de kans krijgt om een eigen valuta te krijgen, wat zal dat dan zijn? En voor mij is het Bitcoin.

Bitcoin stimuleert energie-innovatie

De huidige duurzaamheidsproblemen met betrekking tot Bitcoin mijnbouw kunnen energiebedrijven ertoe aanzetten nieuwe oplossingen te creëren. Een voorbeeld is een bedrijf genaamd Great American Mining dat de methaanfakkels op olievelden afdekt om hun booreilanden van stroom te voorzien.

Dit maakt deel uit van het grotere gesprek dat meer aandacht verdient.

The post Opmerkelijke hoogtepunten uit de discussie over ‘The B Word’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*