Crypto-Prijzen.nl

Oplichters hebben in 2021 een record van $14 miljard uit de cryptomarkt gehaald

Oplichters hebben in 2021 een record van $14 miljard uit de cryptomarkt gehaald

Crypto oplichters hebben het afgelopen jaar $ 14 miljard verdiend, waarmee ze een nieuw record vestigden voor het hoogste bedrag dat uit de industrie werd geknepen. Blockchain analysebedrijf Chainalysis maakte dit nieuws bekend via zijn jaarlijkse Crypto Crime rapport en merkte op dat de crypto ruimte een stijging van 79% optekende in de hoeveelheid geld die verloren ging door oplichting en diefstal.

Volgens het rapport was oplichting de meest voorkomende op cryptovaluta gebaseerde misdaad, gevolgd door diefstal door het hacken van cryptocurrency bedrijven. Het bedrijf zei dat de gedecentraliseerde financiële ruimte (DeFi) verantwoordelijk was voor het grootste deel van de gestolen fondsen, wat het extreme risico benadrukt dat gepaard gaat met het ontluikende segment van de crypto industrie.

Chainalysis erkende dat de DeFi sector een van de meest opwindende delen van het uitgebreide crypto ecosysteem is, eraan toevoegend dat het ondernemers en gebruikers enorme kansen biedt.

Het bedrijf is echter van mening dat de ruimte misschien niet zal leven om zijn volledige potentieel te realiseren als dezelfde decentralisatie die het dynamisch maakt een venster opent voor wijdverbreide oplichting en diefstal.

Veel crypto adopteerders vermijden rode vlaggen

Volgens Chainalysis gegevens is het transactievolume van DeFi in 2021 met maar liefst 912% gestegen. Kim Grauer, hoofd onderzoek bij Chainalysis, is echter van mening dat de meeste projecten codekwetsbaarheden hebben die hackers kunnen misbruiken. Grauer wees erop dat 21% van alle hacks in het afgelopen jaar gebruikmaakten van kwetsbaarheden in de code.

Ze voegde eraan toe dat hoewel er externe bedrijven zijn die codes controleren en openbaar maken welke projecten veilig zijn, veel gebruikers niet veel aandacht besteden aan dergelijke vangrails. Volgens haar werken veel mensen liever met risicovolle projecten die code audits omzeilen als ze denken een kans te maken op een hoger rendement.

Als gevolg van deze onwetendheid steeg cryptodiefstal met 512% van 2020 tot $ 3,20 miljard in 2021. Met name DeFi protocollen waren goed voor 72% van het gestolen geld. Aan de andere kant steeg de oplichting met 82% tot $ 7,80 miljard. Met name meer dan $ 2,80 miljard van de $ 14 miljard kwam van rug pulls.

Legitiem crypto gebruik overschaduwt crimineel gebruik

Hoewel cryptocriminaliteit elk jaar toeneemt, beweren analisten dat de groei van legitiem crypto gebruik het illegale gebruik met een aanzienlijke marge overtreft. Naar verluidt vertegenwoordigen transacties waarbij illegale adressen betrokken waren slechts 0,15% van het wereldwijde handelsvolume van $ 15,80 biljoen.

Chainalysis legt uit dat,

Het feit dat de toename slechts 79% was – bijna een orde van grootte lager dan de algemene acceptatie – is misschien wel de grootste verrassing van allemaal. Criminaliteit wordt een steeds kleiner onderdeel van het cryptocurrency ecosysteem.

Onderzoekers zijn van mening dat het afnemende gebruik van crypto’s voor criminele activiteiten het gevolg is van het evoluerende wetshandhavingsbeleid en de inherente transparantie van de blockchain, waardoor het voor autoriteiten gemakkelijk wordt om illegale activiteiten te onderzoeken en stop te zetten.

The post Oplichters hebben in 2021 een record van $14 miljard uit de cryptomarkt gehaald appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*