Crypto-Prijzen.nl

Opera Browser integreert Solana Labs om zich te wagen aan Web 3.0

Opera Browser integreert Solana Labs om zich te wagen aan Web 3.0

Opera enables crypto debit card and Apple Pay purchases for US users

De concurrentie voor de volgende grote Web 3 tech-gigant is in aantocht. Opera browser is de laatste die zich bij deze competitie aansluit met de aankondiging dat het Solana ondersteuning zal bieden. Door deze samenwerking krijgen gebruikers toegang tot een portemonnee en bieden ze volledige compatibiliteit voor dApps.

In een blogpost van Opera op 10 december stond dat de browser samenwerkte met Solana Labs om ondersteuning voor de snelste blockchain toe te voegen. Door deze samenwerking kan het de Solana portemonnee naast alle dApps op het platform gebruiken.

Opera op zoek naar compatibiliteit met blockchain

Op een Twitter bericht merkte het Opera team op dat de integratie van Solana (SOL/USD) in het eerste kwartaal van 2022 zal worden uitgerold. Daarna zullen browsergebruikers profiteren van de voordelen die voortvloeien uit de Solana blockchain integratie.

De Twitter post merkte op dat,

Opera bundelt krachten met @Solana! Dankzij de integratie kunnen Android gebruikers van Opera genieten van naadloze toegang tot Solana Dapps, naast lage kosten en snelle transacties binnen het ecosysteem. Je hebt er toegang toe via Opera in Q1 2022.

Dit is niet de eerste onderneming van Opera browser in blockchain technologie en cryptocurrency. De recente samenwerking kan worden toegeschreven aan de huidige hype rond Web 3.

Hoewel dergelijk nieuws meestal opwinding op de markt veroorzaakt, heeft het SOL token geen stijging geregistreerd. Het token is een van de meest getroffen tijdens de recente bearish trend. Het token is de afgelopen zeven dagen met meer dan 19% gedaald. Het handelde op het moment van schrijven op ongeveer $ 170, wat 34,1% onder zijn ATH is.

Opera waagt zich op Web 3.0

Momenteel is de technologische ruimte gevuld met nieuws over Web 3.0 en hoe deze baanbrekende technologie de toekomst van internet kan veranderen. Web 3.0 is een gedecentraliseerde vorm van internet waar consumenten van online content hun interacties kunnen controleren.

Web 3.0 zal worden ontwikkeld door middel van blockchain technologie en het zal ervoor zorgen dat gegevens in een netwerk kunnen stromen zonder een enkel storingspunt. Web 3.0 browsers zijn al operationeel, met enkele voorbeelden, waaronder Hive, Sapien, Filecoin, Minds en meer.

De grootste Web 3.0 browser is de Brave browser. Deze browser concurreert met de Google zoekmachine en wordt aangedreven door een eigen blockchain netwerk. De browser wordt aangedreven door het BAT token. Dit token wordt gebruikt om te betalen voor advertenties en om gebruikers en makers van inhoud in de browser te belonen.

Opera streeft echter niet naar een eigen onafhankelijke blockchain en heeft geen eigen native token ontwikkeld om de browser te ondersteunen. Het kijkt eerder naar Web 3.0 door te integreren met de Solana blockchain.

Naast het werken met Solana, heeft Opera ook zijn native cryptocurrency portemonnee gelanceerd die DApps ondersteunt. De portemonnee bevat ook andere functies die de acceptatie van blockchain technologie zullen stimuleren.

The post Opera Browser integreert Solana Labs om zich te wagen aan Web 3.0 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*