Crypto-Prijzen.nl

OpenSea verwijdert limieten voor NFT’s op zijn slimme contract

OpenSea verwijdert limieten voor NFT’s op zijn slimme contract

OpenSea, de grootste marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s), keert terug op zijn eerdere beslissing om een limiet te stellen aan de NFT’s en collecties die gebruikers kunnen minten met behulp van zijn slimme contract.

In een eerdere aankondiging merkte het platform op dat er slechts vijf NFT collecties met 50 items per collectie kunnen worden geslagen via het storefront contract.

De beslissing van OpenSea leidt tot terugslag

Op 27 januari deed OpenSea een aankondiging dat het limieten had gesteld na feedback van de gemeenschap over zijn makerstools. De marktplaats vroeg de community verder om “te delen hoe dit uw creatieve stroom beïnvloedt”.

De beslissing werd met zware kritiek ontvangen van NFT makers die de marktplaats gebruikten. Sommigen voerden aan dat ze hun collecties niet zouden voltooien na de verandering. Anderen voerden aan dat ze bezig waren met het maken van collecties die de ingestelde limiet overschreden.

Ondanks de beperking konden gebruikers er nog steeds omheen door hun eigen slimme contract te gebruiken. Dit is echter te duur, omdat het hen tussen $ 1.000 en $ 2.000 aan gaskosten zou kosten. Sommige gebruikers verklaarden dat ze door de beslissing zouden verhuizen naar andere NFT marktplaatsen.

Na de reactie van de gemeenschap tweette OpenSea dat het de beslissing had teruggedraaid. Het platform merkte op dat het de limiet had opgelegd vanwege het misbruik van zijn slimme contract. Het voegde eraan toe dat het “een aantal oplossingen doorwerkte om ervoor te zorgen dat we onze makers ondersteunen en slechte acteurs afschrikken.”

Kwetsbaarheid op OpenSea misbruikt

Onlangs is er misbruik gemaakt van een bug op de OpenSea marktplaats, waardoor hackers NFT’s konden kopen via oude aanbiedingsprijzen. OpenSea stuurde een e-mail naar gebruikers met “inactieve vermeldingen” en vroeg hen om hun oude vermeldingen te annuleren.

Deze e-mail werd echter zwaar bekritiseerd door “dingalingts”, een populaire crypto influencer. In een Twitter thread verklaarde de influencer dat de e-mail die door OpenSea werd verzonden, meer exploits zou kunnen veroorzaken en “de zaken 100x erger zou maken”. Dingalingts merkte op dat een aanvaller hoge gaskosten kan betalen om een order uit te voeren voordat deze wordt geannuleerd, waardoor de NFT tegen een lagere prijs wordt gekocht.

Dingalingts waarschuwde gebruikers die hun bestellingen wilden annuleren om hun inactieve vermeldingen van hun adres over te zetten voordat ze de live vermeldingen annuleerden. “Pas nadat alle aanbiedingen zijn geannuleerd, kun je het veilig terugzetten”, voegde Dingalingts eraan toe. OpenSea merkte op dat het het probleem heeft aangepakt door de standaardduur voor een aanbieding te wijzigen van zes maanden in één maand. Het platform heeft ook een functie toegevoegd die gebruikers waarschuwt wanneer een NFT die eerder vanuit hun portemonnee is overgedragen, een gekoppelde actieve vermelding heeft.

La notizia OpenSea verwijdert limieten voor NFT’s op zijn slimme contract era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*