Crypto-Prijzen.nl

OpenSea lanceert NFT marktplaats app na een incident met insider trading

OpenSea lanceert NFT marktplaats app na een incident met insider trading

Gerenommeerde niet-fungible token marktplaats OpenSea heeft een applicatie van haar marktplaats gelanceerd. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de app beschikbaar is in Android- en iOS-versies. Naar verluidt zal de app NFT-enthousiastelingen in staat stellen hun NFT-bezit, verkoop en handelsgeschiedenis naadloos op mobiel te controleren.

Volgens het rapport komt de lancering van de app nadat OpenSea in augustus een drukke maand had, met een handelsvolume van 3,4 miljard dollar. Deze waarde verdrievoudigt meer dan wat de markt in juli registreerde. De activiteit begon echter tegen het einde van augustus af te nemen en heeft sindsdien een scherpe duik genomen, volgens gegevens van Dune Analytics.

Dit nieuws komt op het moment dat OpenSea onder vuur kwam te liggen nadat een van haar medewerkers had deelgenomen aan een NFT handel met voorkennis. Het bedrijf gaf dit toe en zei dat het hoorde dat een personeelslid items had gekocht nadat het had ontdekt dat het bedrijf van plan was ze op de voorpagina te vermelden. De CEO van OpenSea, Devin Finzer, verontschuldigde zich bij de gebruikers van het platform en voegde eraan toe dat het bedrijf het incident grondig onderzoekt.

Bewijs wijst op OpenSea’s Head of Product

Hij voegde eraan toe dat zijn bedrijf zich inzet om zijn gebruikers goed te doen, eraan toevoegend dat het al een officiële verklaring tegen de dader heeft geplaatst. Volgens een woordvoerder zal het bedrijf meer details delen na afronding van een intern onderzoek. Hoewel OpenSea de medewerker achter het incident niet noemde, wees een Twitter-gebruiker langs ZuwuTV met de vinger naar Nate Chastain, Head of Product van het bedrijf.

Volgens ZuwuTV had Chastain geheime crypto wallets gebruikt om de verkoop op het platform te leiden. Om deze beweringen te rechtvaardigen, traceerde de Twitter gebruiker transactiebonnen via de openbare blockchain. Door deze bevindingen ontdekte ZuwuTV naar verluidt dat Chastain een NFT zou kopen net voordat OpenSea het stuk op de voorpagina van haar website zou plaatsen. Hij zou dan wachten tot de prijs zou stijgen vanwege de buzz in de aanbieding voordat hij het stuk met winst verkocht.

Volgens 8BTCnews verdiende Chastain op het moment van schrijven in totaal 18.875 ETH ter waarde van $67.310,89 (£48.896.31). OpenSea weigerde bekend te maken hoeveel de werknemer verdiende aan de illegale activiteit. Het bedrijf zei echter dat het twee nieuwe werknemersbeleidslijnen had geïmplementeerd. Deze verbieden medewerkers om te kopen of verkopen van collecties of makers die op het platform worden vermeld en verbieden medewerkers om vertrouwelijke informatie te gebruiken om NFT’s te kopen, ongeacht het platform waarop ze zijn vermeld.

The post OpenSea lanceert NFT marktplaats app na een incident met insider trading appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*