Crypto-Prijzen.nl

OpenAI CEO Sam Altman’s Worldcoin haalt $115 miljoen op in ronde onder leiding van Blockchain Capital

OpenAI CEO Sam Altman’s Worldcoin haalt $115 miljoen op in ronde onder leiding van Blockchain Capital

Sam Altman Worldcoin

Worldcoin, een cryptoproject dat mede is opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, heeft volgens een rapport van Reuters $115 miljoen aan Series C-financiering opgehaald.

Blockchain Capital, een toonaangevend durfkapitaalbedrijf gericht op de blockchain-industrie, leidde de financiering. Het project van Worldcoin kreeg tijdens de ronde ook steun van Andreessen Horowitz, Bain Capital Crypto en Distributed Global.

Het team van Worldcoin zal het geld gebruiken om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde World ID en de cryptowallet World App van het project te ondersteunen.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een gedecentraliseerd open-sourceprotocol dat is gelanceerd door Tools for Humanity, een onderzoekslaboratorium dat momenteel het project helpt als adviseurs van de Worldcoin Foundation. Het protocol biedt de World ID, een digitale identiteit die tot doel heeft de persoonlijkheid te helpen bewijzen en tegelijkertijd de privacybescherming van mensen te waarborgen te midden van de groeiende integratie van kunstmatige intelligentie.

Het token Worldcoin wordt uitgelegd als een utility- en governance-token dat vrijelijk wordt verspreid onder mensen over de hele wereld. Het protocol is momenteel in bèta, maar verwacht voor het einde van het kwartaal live te gaan.

“Meest onbegrepen” cryptoproject

In een reactie op het project en waarom ze erin hebben geïnvesteerd, tweette Blockchain Capital-algemene partner Spencer Bogart:

“Ik dacht dat Worldcoin een dystopische Orwelliaanse nachtmerrie was, toen heeft ons team honderden uren geïnvesteerd in het evalueren van wat de bijdragers van het project daadwerkelijk hebben gebouwd en ben ik volledig van gedachten veranderd.”

Volgens hem is geen enkel cryptoproject zo “verkeerd begrepen” als Worldcoin. Hij zegt dat hoewel het protocol op het eerste gezicht zou suggereren dat het slechts een “schadelijke combinatie van hardware, biometrie, crypto en AI” is, die mening niet klopt. Over wat het biedt en probeert te bereiken, merkte Bogart op:

“Worldcoin heeft een unieke kans om een nieuwe privacybeschermende primitief voor internet (World ID) op te zetten en op te schalen waarmee elke toepassing gemakkelijk onderscheid kan maken tussen machines (bots) en mensen.”

Volgens aanmeldingsgegevens op de website van het bedrijf heeft het project tot nu toe bijna 2 miljoen mensen aan boord.

The post OpenAI CEO Sam Altman’s Worldcoin haalt $115 miljoen op in ronde onder leiding van Blockchain Capital appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*