Crypto-Prijzen.nl

Op Ethereum gebaseerd blogplatform Mirror opent zijn deuren

Op Ethereum gebaseerd blogplatform Mirror opent zijn deuren

Op 6 oktober kondigde het op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde blogplatform Mirror aan dat het elke bijdrager accepteert zolang ze een Ethereum portemonnee hebben.

Mirror werd in december 2020 gelanceerd om een gedecentraliseerd platform te bieden voor het publiceren van hun werk. In die tijd moest er gestemd worden op bijdragers met behulp van de WRITE token via wekelijkse competities en werden er slechts tien schrijvers per week geselecteerd.

In de aankondiging verklaarde Mirror dat het het oude systeem heeft afgeschaft waarbij op bijdragers moest worden gestemd en het platform openstelde voor iedereen die inhoud wilde publiceren. De enige vereiste is een Ethereum portemonneeadres.

Het Mirror team zei verder:

“Mirror is geëvolueerd van een tool voor schrijvers tot een full-stack web3-creative suite voor communities en DAO’s.”

Uitgevers beheren hun content op Mirror

De meeste grote blogplatforms verkopen advertenties aan het verkeer dat wordt gegenereerd door de inhoud van de uitgevers en delen de winst met de uitgevers. Als het op Mirror aankomt, hebben uitgevers de controle over hun inhoud en verkoopt het platform deze op geen enkele manier.

De gepubliceerde inhoud op Mirror wordt opgeslagen op een gedecentraliseerd blockchain netwerk in plaats van op de server van een bedrijf, zoals bij de meeste blogplatforms het geval is. De content is cryptografisch versleuteld en uitgevers hoeven zich geen zorgen te maken over auteursrechtelijke problemen, aangezien de inhoud niet kan worden gewijzigd of beschadigd.

Het belangrijkste is dat uitgevers ook de vrijheid hebben om het platform met al hun gegevens te verlaten als ze het gevoel hebben dat ze geen deel willen uitmaken van het platform.

Bloggen op Mirror

De enige vereiste voor een uitgever om inhoud op Mirror te publiceren, is een Ethereum portemonneeadres.

Zodra een ETH portemonnee is aangesloten, kunnen uitgevers beginnen met het maken van content en het insluiten van mediablokken, variërend van iFrames, video’s, NFT’s, posts op sociale media zoals tweets, crowdfunds en veilingen.

Gebruikers kunnen ook blogs importeren van andere platforms zoals Substack en Medium.

Het belangrijkste is dat bloggers hun blogs kunnen opslaan als ‘Instapedities’, wat NFT’s zijn van de inhoud en er mogelijk geld mee kunnen verdienen.

Mirror is gebruikt door marktleiders en DAO’s

Industrieleiders zoals Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin en verschillende gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) zoals Aave Grants DAO hebben Mirror gebruikt om content te publiceren.

In juli van dit jaar gebruikte een documentaire over de ontwikkeling van Ethereum Mirror om 1.036 ETH op te halen via een crowdfund.

Mirror verklaarde ook dat het Ethereum Name Service (ENS) zal integreren en andere nieuwe functies zoals feeds en een verbeterde bewerkingsinterface en abonnementen zal introduceren.

The post Op Ethereum gebaseerd blogplatform Mirror opent zijn deuren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*