Crypto-Prijzen.nl

Onjuiste berichten over prijsactie Ethereum na aankondiging van de Merge

Onjuiste berichten over prijsactie Ethereum na aankondiging van de Merge

Mijn tijdlijn stond deze week vol met geklets over de prijsactie van ETH en BTC . Als gevolg van de fusie die gepland staat voor 15 september, verspreiden mensen berichten over de ontkoppeling van ETH en BTC, de divergentie in volatiliteit en verschillende andere statistieken.

Dit bracht me in verwarring.

De Merge is al een tijdje geprijsd – dacht ik tenminste. Bovendien is macro nu echt wat de markten drijft, niet de bevestiging van een datum voor de Merge waarvan we al wisten dat die eraan kwam.

Dus ik heb een grafiek gemaakt om te zien waar ik de mist in ging.

Ethereum-Bitcoin

Laten we hier even het uitgangspunt doornemen. In bullmarkten presteren alt-munten beter dan Bitcoin. In bearmarkten gebeurt het tegenovergestelde – Bitcoin daalt in prijs, maar alt-munten dalen meer (zoals je zeker hebt gerealiseerd door de afwezigheid van een bepaalde demografie, oftewel shitcoiners, in cryptoland tegenwoordig).

Ethereum is niet zo volatiel als andere alt-munten, maar de munt staat nog steeds verder in het risicospectrum dan Bitcoin. Ik heb ETH-BTC in kaart gebracht tegen BTC-USD die teruggaat tot begin 2018, en de correlatie is duidelijk. Met andere woorden, ETH-BTC stijgt wanneer BTC stijgt en daalt wanneer BTC daalt. Simpel.

Wat is er de afgelopen maand gebeurd?

Laten we voor dit jaar inzoomen op diezelfde grafiek.

De verleiding is groot om meteen te concluderen dat het de afgelopen maand is afgeweken, wat het thema is dat we de laatste tijd in de media hebben zien circuleren. Maar in werkelijkheid heeft de koers precies gereageerd zoals het altijd doet.

Op 13 juli daalde de prijs van Bitcoin tot $19.326. Dit was ook de dag waarop de CPI hoger uitkwam dan verwacht, namelijk 9,1%, waardoor de hele markt naar beneden ging. Dienovereenkomstig, in overeenstemming met het patroon dat we hierboven hebben besproken, daalde ETH-BTC ook tot 0,0537 BTC.

De volgende dag werd de samenvoeging voorlopig aangekondigd voor 19 september (voordat deze werd bijgewerkt tot 15 september). En sindsdien zijn de markten sterk hersteld. Maar dit heeft niets te maken met de Merge.

De bounceback heeft te maken met hetzelfde wat hier altijd het geval is geweest – macro stuurt zowel BTC als ETH aan. En met macro-effecten die de aandelenmarkten omhoog duwden sinds het dieptepunt van die CPI-lezing van 13 juli, is Bitcoin hoger gestegen, met ETH weer hoger – omdat het een hoger bèta-actief is dat verder op de risicocurve ligt. Nogmaals, niets bijzonders hier.

Volatiliteit

Maar nu de volatiliteit.

Oké, laten we die controleren, met behulp van de meest conventionele methode – de 30-dagen op jaarbasis berekende statistiek. Nogmaals, ik heb dit geplot sinds dezelfde datum van 13 juli als hierboven om eventuele samenvoegeffecten vast te leggen.

Zoals je kunt zien, is er hier geen verandering sinds de samenvoeging werd aangekondigd. In feite heeft het de volatiliteit verminderd, omdat – je raadt het al – de markten vrij rustig waren vanwege de macrofactor.

Soms moeten wij journalisten gewoon achterover leunen en toegeven dat er niets aan de hand is. Of je kunt doen wat ik zojuist heb gedaan, en 500 woorden schrijven om in wezen te vertellen dat er hier geen verhaal is.

Natuurlijk zouden we deze verandering in de toekomst kunnen zien als er onvoorziene ontwikkelingen zijn met de fusie. En in de dagen voorafgaand aan het daadwerkelijke evenement, zou ik me voorstellen dat vooral de volatiliteit zal toenemen. Maar de afgelopen maand heeft Ethereum gewoon gehandeld zoals het altijd heeft gedaan.

Het bericht Onjuiste berichten over prijsactie Ethereum na aankondiging van de Merge verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*