Crypto-Prijzen.nl

Oekraïne houdt een crypto airdrop voor donoren

Oekraïne houdt een crypto airdrop voor donoren

Oekraïne zal op Twitter een airdrop houden voor donoren die geld hebben bijgedragen aan zijn officiële crypto adressen, zo heeft het land vandaag aangekondigd, meldde CoinDesk.

Oekraïne begon op 26 februari cryptocurrencies als donatie te accepteren toen Russische troepen zijn grondgebied binnenvielen in wat de Russische president Vladimir Poetin een ‘speciale militaire operatie’ noemt, wat aanleiding gaf tot een reeks memes over het afkondigen van Wereld Militaire Operatie II in 1939.

Wat is een airdrop?

Een airdrop is waar een project zijn gemeenschap gratis tokens geeft met als doel adoptie aan te moedigen. El Salvador hield een airdrop van Bitcoin (BTC/USD) in 2021. De airdrop van morgen in Oekraïne zal de eerste zijn door een natie voor gedane cryptodonaties.

Het officiële Twitter account van Oekraïne plaatste:

Airdrop bevestigd. De momentopname wordt morgen, op 3 maart, om 18.00 uur Kiev tijd (UTC/GMT+2) gemaakt. Beloning om te volgen! De mensen van Oekraïne die vechten voor onze vrijheid zijn Gavin Wood eeuwig dankbaar voor de genereuze donatie van $ 5 miljoen aan $DOT, zoals publiekelijk beloofd. Bedankt namens ons allemaal hier in Oekraïne die werken aan een vreedzame toekomst.

Sinds de aankondiging dat het donaties accepteerde in Bitcoin, Ethereum (ETH/USD), USDT en Polkadot (DOT/USD), heeft Oekraïne ongeveer $ 33 miljoen aan cryptodonaties ontvangen.

Oekraïne ontvangt CryptoPunk NFT ter waarde van $200K

In gerelateerd nieuws ontving de ETH portemonnee van Oekraïne dinsdag CryptoPunk #5364, waarmee een potentieel gewilde en lucratieve limiet werd toegevoegd aan de veelbelovende donatiecampagne. Volgens crypto opsporingsbedrijf Elliptic is het ongeveer $ 200.000 waard.

De NFT werd voor het laatst verkocht voor $ 31.300. Het portemonnee adres van de donor laat zien dat ze een verzameling Punks hebben. De waardevolle donatie was de kers op de taart: alleen al op dinsdag verzamelde Oekraïne meer dan $ 10 miljoen, het grootste bedrag sinds het land begon te vragen om donaties.

Bijna een derde van het geld besteed aan militaire uitrusting, voedsel, gas

De Oekraïense Michael Chobanian, die cryptobeurs Kuna oprichtte, helpt het ministerie van Digitale Transformatie bij het uitbetalen van de gedoneerde fondsen.

Hij deelde dat ten minste $ 14 miljoen van het gedoneerde geld was besteed aan militaire uitrusting, voedsel en gas, eraan toevoegend dat het grootste deel van de uitgaven in crypto was. Kuna beheert de portefeuilles die door de Oekraïense overheid worden gebruikt.

Het bericht Oekraïne houdt een crypto airdrop voor donoren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*