Crypto-Prijzen.nl

Oekraïense wetgevers nemen een wet aan om crypto te reguleren

Oekraïense wetgevers nemen een wet aan om crypto te reguleren

Het Oekraïense parlement heeft de ontwerpwet inzake virtuele activa omarmd, waardoor buitenlandse en binnenlandse cryptobeurzen in het land kunnen opereren. Een rapport onthulde dit nieuws op 8 september, waarin werd opgemerkt dat Oekraïne cryptocurrencies voor het eerst legaal erkende. Naar verluidt is de wetgeving gebaseerd op de bestaande witwasnormen van de Financial Action Task Force (FATF).

Volgens het rapport hebben de wetgevers van de landen het wetsvoorstel bijna unaniem aangenomen. Het wetsvoorstel, dat voor het eerst werd ingediend in 2020, gaat nu naar het bureau van president Volodymyr Zelensky. Het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de implementatie van de nieuwe digitale activawet. Bovendien zal het ministerie verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de groei van de cryptosector in het land, met inachtneming van internationale normen.

Anastasia Bratko van het ministerie van Digitale Transformatie merkte op dat deze wetgeving bedrijven in staat zou stellen cryptomarkten in Oekraïne te lanceren. Bovendien geeft het banken groen licht om rekeningen te openen voor cryptobedrijven. Bratko merkte verder op dat deze wet Oekraïners in staat zou stellen hun inkomen in crypto aan te geven, eraan toevoegend dat het de juridische bescherming van de rechten van crypto-HODLers garandeert.

Een bullish kijk op crypto

Oleksander Bornyakov, de vice-minister van het ministerie van Digitale Transformatie, zei dat de nieuwe wetgeving buitenlandse crypto-uitwisselingen naar Oekraïne zou aantrekken, wat de verdere ontwikkeling van de crypto-ruimte van het land zou bevorderen. Volgens hem kunnen de samenleving, het bedrijfsleven en de staat tal van voordelen krijgen die voortvloeien uit de legalisering van cryptocurrencies. Oekraïne krijgt bijvoorbeeld extra inkomsten uit de belasting van cryptobedrijven.

Hoewel het land crypto met open armen heeft verwelkomd, moeten virtual asset service providers (VASP’s) aan specifieke normen voldoen. Volgens het ministerie moeten dergelijke bedrijven een onberispelijke zakelijke reputatie hebben. Bovendien moeten ze hun eigendomsstructuur bekendmaken en hun uiteindelijke begunstigden identificeren. Bovendien moeten ze zich houden aan maatregelen tegen het witwassen van geld om illegaal cryptogebruik te voorkomen.

Dit nieuws komt terwijl verschillende landen zich blijven opwarmen voor crypto. El Salvador omarmde bijvoorbeeld Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel en werd het eerste land ter wereld dat dit deed. Cuba heeft ook een wet aangenomen om cryptocurrencies te erkennen en te reguleren om zijn burgers te helpen Amerikaanse sancties te omzeilen. De VS probeert ook de crypto ruimte in toom te houden nadat ze in hun infrastructuurrekening regels hebben voorgesteld om crypto brokers te besturen.

The post Oekraïense wetgevers nemen een wet aan om crypto te reguleren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*