Crypto-Prijzen.nl

Oekraïense vicepremier verzoekt Tether Russische transacties te blokkeren

Oekraïense vicepremier verzoekt Tether Russische transacties te blokkeren

De Oekraïense vice-premier, Mykhailo Fedorov, heeft Tether, de grootste uitgever van stablecoins, gevraagd te stoppen met transacties met Russische gebruikers. Dit komt terwijl Oekraïne blijft pleiten voor meer actie om de Russische invasie van het land te stoppen.

Fedorov heeft een voortrekkersrol gespeeld bij het stimuleren van het gebruik van digitale activa in Oekraïne tijdens de aanhoudende oorlog. Hij heeft ook vocaal de cryptosector aangespoord om te stoppen met transacties in Rusland.

Oekraïne vraagt Tether om Russische transacties stop te zetten

Fedorov heeft Tether gevraagd om alle transacties met Russische gebruikers stop te zetten. Tether is de grootste stablecoin qua handelsvolumes en marktkapitalisatie. De meeste transacties in de crypto sector worden uitgevoerd via USDT.

“Vandaag heeft de hele democratische wereld zich verenigd tegen Rusland om de bloedige indringers economisch te straffen. Ik roep Tether (en Paolo Arduino – CTO) op om alle transacties met de Russen te stoppen! Voor vrede!” zei Fedorov. Tether heeft hier nog geen reactie op gegeven.

De reacties op deze tweet waren vol gemengde reacties. Sommigen steunden dat Tether inderdaad transacties met Russische cryptohandelaren zou moeten stopzetten. Sommigen verklaarden echter dat cryptocurrencies zijn gebouwd om censuur te weerstaan; daarom zou een dergelijke stap in strijd zijn met de idealen van de sector.

Verzoek om crypto activiteiten in Rusland te stoppen

Fedorov drong er bij alle cryptocurrency beurzen op aan om tegen het einde van vorige maand te stoppen met transacties met Russische gebruikers. Sommige beurzen zijn er echter niet in geslaagd een dergelijk verbod op te leggen.

Coinbase, de grootste in de VS gevestigde beurs, heeft aangekondigd dat het 25.000 Russische gebruikers heeft geblokkeerd die verband houden met illegale activiteiten. De CEO van de beurs merkte echter op dat het platform alleen zou voldoen aan het stopzetten van transacties met gesanctioneerde Russische personen en entiteiten.

Binance en Kraken hebben ook opgemerkt dat ze niet alle Russische gebruikers op het platform zullen blokkeren, tenzij er een wettelijke vereiste is. Enkele van de grootste beurzen in Zuid-Korea hebben echter verklaard dat ze een eenzijdig verbod zullen opleggen aan alle Russische gebruikers.

De weerstand van cryptocurrencies tegen censuur werd gezien tijdens de Freedom Convoy protesten in Canada. De demonstranten werden gedwongen over te stappen op crypto nadat hun bankrekeningen waren bevroren. De censuur-resistentie van crypto ligt echter alleen in het gebruik van zelfbewakende portemonnees.

Het bericht Oekraïense vicepremier verzoekt Tether Russische transacties te blokkeren verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*