Crypto-Prijzen.nl

Oekraïense Monobank is van plan om BTC handel aan te bieden

Oekraïense Monobank is van plan om BTC handel aan te bieden

Monobank, een toonaangevende elektronische bank in Oekraïne, maakt zich op om in juli de handel in Bitcoin (BTC/USD) te lanceren. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar de mede-oprichter van de organisatie, Oleg Gorokhovsky. Naar verluidt is het bedrijf al doorgegaan met het uitvoeren van een proefintegratie met een niet nader genoemd cryptohandelsplatform dat de BTC handelsfunctie mogelijk zal maken.

Volgens het rapport stelt de integratie van Monobank met het crypto handelsplatform zijn gebruikers in staat om de toonaangevende cryptocurrency via een bankpas te kopen en verkopen. Met de lancering van deze functionaliteit gepland voor later deze maand, wacht Monobank momenteel op de goedkeuring van de Nationale Bank van Oekraïne.

Door deze functionaliteit zal Monobank, die sinds 2017 bestaat, BTC blootstellen aan zijn enorme gebruikersbestand, dat in de loop der jaren is gegroeid tot meer dan 2,5 miljoen gebruikers. De e-bank opereert onder de licentie van Universal Bank, die eigendom is van Sergey Tigipko, een voormalige gouverneur van de centrale bank en voormalig vice-premier van Oekraïne.

Dit nieuws komt terwijl Oekraïne blijft werken aan verschillende crypto gerelateerde rekeningen. Oleksandr Bornyakov, vice-minister van het ministerie van Digitale Transformatie, zei bijvoorbeeld dat zijn kantoor aanbeveelt om een bijgewerkt wetsvoorstel over virtuele activa te omarmen. Het Oekraïense parlement heeft ook een nieuwe wet aangenomen die een centrale bank digitale valuta (CBDC) een tegenwaarde acht.

Geïnspireerd door grote instellingen die crypto hebben omarmd

Hoewel de motivatie achter deze bullish ontwikkeling onbekend blijft, had Gorokhovsky eerder dit jaar grote interesse in BTC toen elektrische autofabrikant Tesla bekendmaakte dat het $1,5 miljard in BTC had geïnvesteerd.

Destijds zei Gorokhovsky, die ook een voormalig vice-voorzitter is van de grootste commerciële bank van Oekraïne, PrivatBank, dat Tesla’s beslissing om zo’n grote hoeveelheid BTC veilig te stellen hem ervan overtuigde dat de munt nergens heen gaat. Hij voegde eraan toe dat zijn portfolio al een grote hoeveelheid BTC bevat, eraan toevoegend dat hij aanbeveelt te investeren in de vlaggenschip cryptocurrency. Gorokhovsky voorspelde ook dat hij gelooft dat BTC voor het einde van 2022 boven $ 100.000 (£ 72.204,50) zal stijgen.

Toen Gorokhovsky deze voorspelling deed in februari, was het bullish momentum van BTC sterk, aangezien het zag dat de prijs moonshots maakte om twee maanden later zijn hoogste punt ooit te bereiken van $ 64.863,10 (£ 46.834,08). Een bearish markt nam het echter over, waardoor BTC tot op heden naar het niveau van $ 30.000 (£ 21.660,75) zakte. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld tegen $ 33.736,79 (£ 24.358,81) na een daling van 4,81% in de afgelopen 24 uur.

The post Oekraïense Monobank is van plan om BTC handel aan te bieden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*