Crypto-Prijzen.nl

Nym kondigt $ 300M initiatief aan om privacy te verbeteren

Nym kondigt $ 300M initiatief aan om privacy te verbeteren

Nym Technologies SA heeft een financieringsronde van $300 miljoen aangekondigd, om de internetprivacy te verbeteren. Zo vernam Invezz uit een persbericht.

Bijdragen aan het nieuwe NYM Innovation Fund zijn onder meer Huobi Incubator ( HT/USD ), Tioga Capital, Polychain, Greenfield One, Eden Block, NGC Ventures, Fenbushi Capital, OKX Blockdream Ventures, Haskey Capital, Figment, Tayssir Capital, a16zcrypto, KR1 en Lemniskap.

Eerste 4 projecten die steun krijgen

De initiële subsidies zijn onbeperkte geschenken, behalve voor Nymbox, dat een gericht ontwikkelingsproject is. In het begin zullen vier projecten worden ondersteund.

Carmela Troncoso

Troncoso is mede-uitvinder van het privacy-verbeterde COVID-contract tracing DP3T-raamwerk. Ze is een uitgesproken criticus van COVID-paspoorten en een vooraanstaand expert in privacy-engineering en mixnets.

Daniel J. Bernstein

Bernstein was mede-uitvinder van een aantal snelle hedendaagse crypto primitieven. Hij haalde de krantenkoppen in de rechtszaak tussen Bernstein en de VS, waarbij hij inging tegen de Amerikaanse regering over de vraag of ‘code vrijheid van meningsuiting is’.

Tails

Tails is de software die Edward Snowden gebruikte om vertrouwelijke informatie van de NSA te lekken. Het biedt zeer hoge niveaus van privacy en beveiliging en bevat Tor en een Electrum-wallet. Dit is niet de enige verbinding. Nym lanceerde zijn native token in Parijs samen met Edward Snowden op 14 april.

Het vierde project, Nymbox, is een community-gedreven Open WRT pakket van de Nym-gatewaysoftware.

Harry Halpin, CEO van Nym Technologies, zei:

Hoewel dit fonds misschien groot lijkt, is het een druppel op een gloeiende plaat vergeleken met de eindeloze hoeveelheden contanten die de gevestigde belangen van bedrijven in Silicon Valley en natiestaten bezitten die profiteren van massaal toezicht. We gaan echter een echte strijd aan en de kansen zijn wellicht niet zo onmogelijk als ze lijken. We hebben nieuwe partners die in de coulissen wachten om toe te treden tot het fonds, dat we niet eens kunnen aankondigen in dit initiële bericht. Ik ben gewoon heel blij dat ontwikkelaars nu eindelijk betaald kunnen worden voor het bouwen van privacyverhogende technologieën.

Lior Messika, oprichter en Managing Partner bij Eden Block, merkte op:

Ik heb een aantal echt interessante gesprekken gehad met een stel wetenschappers en bouwers over wat er mogelijk bovenop Nym zou kunnen worden gebouwd. Het kennen van de ins en outs van de technologie en de infrastructuur die Nym aan het creëren is, heeft me altijd super geïnteresseerd gehouden in de mogelijke toepassingen die mogelijk worden gemaakt door NYM. Kortom, de timing kon niet beter.

Carmela Troncoso zei:

Met de gift uit het Nym-fonds kan het SPRING lab ons onderzoek naar de relatie tussen metadata en privacy verdiepen. Het stelt ons in staat om nieuwe verdedigingsmechanismen te ontwerpen en te testen. Om de privacy op het web en communicatie te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om privacybeschermende applicaties te bouwen.

Het bericht Nym kondigt $ 300M initiatief aan om privacy te verbeteren verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*