Crypto-Prijzen.nl

Noorwegen sluit zich aan bij Zweden om cryptomining te verbieden

Noorwegen sluit zich aan bij Zweden om cryptomining te verbieden

Noorwegen overweegt een voorstel voor een verbod op cryptomining van twee Zweedse regelgevende functionarissen, insinueerde minister van Lokaal Bestuur Bjørn Arild Gram in een interview met Euronews. Op dit moment overweegt het Scandinavische land “mogelijke beleidsmaatregelen” om de “uitdagingen in verband met cryptomining” aan te pakken.

Gram zei dat ze naar de oplossingen keken die in dit verband door de Zweedse regelgevers werden voorgesteld. Vorige week meldde Euronews dat functionarissen van twee van de hoogste Zweedse regelgevers hadden gealarmeerd dat het niet mogelijk zou zijn om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, tenzij proof-of-work mining in heel Europa werd verboden.

Hoe is PoW schadelijk voor het milieu?

Onder het proof of work systeem moeten wiskundige problemen worden opgelost om transacties die plaatsvinden op een bepaald netwerk te valideren. Na verloop van tijd neemt het aantal blokken op de ketting toe, waardoor het proces moeilijker wordt. Dit vereist meer rekenkracht en energie om de problemen op te lossen.

Een wapenwedloop

Dit heeft geleid tot een soort wapenwedloop onder mijnwerkers, die strijden om de eerste plaats om een nieuw blok te valideren en een nieuwe cryptomunt te verdienen. De capaciteit van mijnbouwhardware is recht evenredig met de kans om de munt te krijgen.

Mijnbouw is erg populair in Noord-Europa

Dit jaar zagen de Scandinavische landen cryptomining steeds belangrijker worden op hun grondgebied toen producenten China ontvluchtten te midden van crypto hardhandig optreden, aangetrokken door grote hoeveelheden hernieuwbare elektriciteit en lagere energieprijzen.

De groei van cryptomining gaat echter gepaard met alternatieve kosten volgens de Zweedse regelgevers. De hernieuwbare energie van het land wordt afgeleid van huishoudelijk, transport- en industrieel gebruik ten gunste van Bitcoin (BTC/USD) en andere munten.

Volgens Gram is het moeilijk om het uitgebreide gebruik van hernieuwbare energie te rechtvaardigen, hoewel Bitcoin op de lange termijn voordelen kan hebben.

Het grootste groene energiebedrijf van Zweden verwerpt de beweringen van de regelgevers

Vorige week ondertekenden Zweedse financiële en milieuregelgevers een voorstel om PoW mijnbouw te verbieden, waar Vattenfall scherp op reageerde. Het verklaarde:

Crypto activa hebben een aanzienlijke negatieve impact op het klimaat, aangezien mijnbouw leidt tot zowel grote uitstoot van broeikasgassen als een bedreiging vormt voor de klimaattransitie die dringend moet plaatsvinden. Dit is alarmerend en crypto activa moeten daarom worden gereguleerd.

Volgens staatsenergiebedrijf Vattenfall is het voorstellen van een dergelijk verbod in het land dat de meeste groene energie produceert ronduit verbijsterend.

The post Noorwegen sluit zich aan bij Zweden om cryptomining te verbieden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*