Crypto-Prijzen.nl

Nintendo President zegt dat het bedrijf een groot potentieel ziet in de metaverse

Nintendo President zegt dat het bedrijf een groot potentieel ziet in de metaverse

Shuntaro Furukawa, de president van de Japanse gaminggigant en consolemaker Nintendo, heeft onthuld dat het bedrijf gelooft dat de metaverse een enorm potentieel heeft. Dat zei hij deze week tijdens een Q&A sessie voor investeerders. Hoewel het bedrijf de metaverse graag wil omarmen, zei Furukawa dat Nintendo geen haast heeft om de sector te omarmen.

Volgens een officieel transcript dat Video Games Chronicles eerder vandaag vertaalde, is het bedrijf geïnteresseerd in de metaverse. Het is echter niet zeker wat voor soort plezier of verrassing de sector gebruikers op dit moment kan bieden. Met Nintendo’s belangrijkste focus op het bieden van entertainment, zei Furukawa dat het bedrijf een aanpak moet bedenken die het helpt om deze prestatie te bereiken.

Furukawa legde uit waarom Nintendo geïnteresseerd is in de metaverse:

De metaverse trekt de aandacht van veel bedrijven over de hele wereld en we geloven dat het een groot potentieel heeft. Bovendien, als de metaverse in de media wordt genoemd, wordt soms software als Animal Crossing als voorbeeld genoemd, en in die zin zijn we erin geïnteresseerd.

Hij wees erop dat Nintendo’s onvermogen om de metaverse te omarmen deels voortkomt uit het feit dat het voor het bedrijf moeilijk is om zijn benadering op een gemakkelijk te begrijpen manier aan veel mensen over te brengen.

Concurrenten gaan snel om de eerste plaats in de metaverse veilig te stellen

Hoewel Nintendo vindt dat het te vroeg is om zich bij de metaverse aan te sluiten, maken zijn concurrenten grote stappen in de snelgroeiende industrie. Microsoft kondigde bijvoorbeeld aan dat het in januari Activision Blizzard, een toonaangevende game-uitgever, zou kopen voor $ 68,70 miljoen.

Destijds zei het bedrijf dat deze overname de groei van zijn gaming activiteiten op mobiel, pc, console en cloud zou versnellen. Bovendien zei Microsoft dat de deal zou helpen bij het leveren van bouwstenen voor de metaverse. Microsoft merkte verder op dat het door deze overname het op twee na grootste gamingbedrijf zou worden, na Tencent en Sony.

Naast Microsoft kocht Take-Two Interactive, de maker van Grand Theft Auto, Zynga, een maker van mobiele en NFT games, in een deal van $ 12,70 miljard. De CEO van het bedrijf, Strauss Zelnick, merkte op dat deze overname Take-Two zou helpen om nieuwe Web3 kansen effectiever aan te pakken.

Andere traditionele game-uitgevers, waaronder Ubisoft, Konami en Square Enix, hebben ook interesse getoond in Web3, ondanks het feit dat gamers hun plannen om NFT’s in games te gebruiken afkeurden.

La notizia Nintendo President zegt dat het bedrijf een groot potentieel ziet in de metaverse era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*