Crypto-Prijzen.nl

Nieuwe Amerikaanse wet om regels voor cryptohandel in te voeren

Nieuwe Amerikaanse wet om regels voor cryptohandel in te voeren

Cryptohandel in de VS bevindt zich op een groot kruispunt en het is niet bekend welke kant het in de nabije toekomst op zal gaan. De regering van het land is bezig met het introduceren van nieuwe crypto regelgeving, die de US Blockchain Association bestrijdt met alle middelen die ze tot haar beschikking heeft. Het nieuwe wetsvoorstel werkt nog steeds door de Senaat, hoewel het een wet dreigt te worden en de cryptohandel voor altijd zal veranderen.

In wezen is het wetsvoorstel 2.702 pagina’s lang en fungeert het als een infrastructuurrekening, gericht op inspanningen om zaken als oplaadstations voor elektrische auto’s, bruggen, waterleidingen, wegen, internetdiensten en vele andere systemen te moderniseren. De manier waarop het van plan is dit te doen, is door crypto belastingontduiking aan te pakken.

Wat is het probleem?

Volgens het wetsvoorstel wordt verwacht dat, als het de wet wordt, het de belastinginkomsten het komende decennium met $ 28- $ 30 miljard kan verhogen door hard op te treden tegen iedereen die geen belastbare cryptotransacties meldt.

Het probleem is dat slechts een handvol beurzen belastbare transacties rapporteren aan de IRS, wat betekent dat de wet hen zou dwingen om het te gaan doen door middel van strengere regels. Dit geldt inderdaad voor alle bedrijven die met crypto omgaan, die crypto-aan- en verkoopprijzen zouden moeten rapporteren, terwijl elke crypto-transactie ter waarde van $ 10.000 of meer aan de IRS zou moeten worden gemeld.

De Blockchain Association is een lobbygroep die tegen het wetsvoorstel probeert te vechten en zegt dat dit zowel individuen als entiteiten zou belasten, waardoor ze in een positie zouden worden gedwongen waarin ze informatie moeten verstrekken die ze gewoon niet hebben. In wezen zouden individuele spelers in de crypto industrie niet in staat zijn om hieraan te voldoen, zelfs als ze perfect bereid zouden zijn om dit te doen.

De Blockchain Association waarschuwt dat het onmogelijk is om aan de rapportagevereisten te voldoen en dat ze kritieke investeringen in de economie en gemeenschappen in het hele land kunnen dwarsbomen. De meest waarschijnlijke uitkomst is dat bedrijven die zich bezighouden met crypto waarschijnlijk naar het buitenland gaan, terwijl het Amerikaanse leiderschap in de crypto ruimte zou crashen.

The post Nieuwe Amerikaanse wet om regels voor cryptohandel in te voeren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*