Crypto-Prijzen.nl

NFT fraudeurs hacken het Twitter account van een ESPN honkbalverslaggever

NFT fraudeurs hacken het Twitter account van een ESPN honkbalverslaggever

De sector van digitale activa is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid en niet-vervangbare tokens (NFT’s) zijn activa die een hoge mate van acceptatie hebben gezien. Hoewel deze adoptie gunstig kan zijn voor de prijzen, verhoogt het het risico op fraude.

NFT oplichters vielen onlangs het Twitter account aan van Jeff Passan, een verslaggever bij ESPN Major League Baseball. Passan verklaarde dat deze aanval de “grootste nieuwsdag” van dit hele leven was.

NFT oplichters kapen Twitter account van ESPN verslaggever

De aanvallers die toegang kregen tot het Twitter account van de verslaggever promootten een NFT weggeefactie. De winactie was voor het Skulltoons NFT project, waarbij de aanval kwam toen het Twitter account van Passan veel aandacht trok van de sportgemeenschap.

De MLB en de Players Association (MLBPA) zijn verwikkeld in een langdurig debat over een arbeidsovereenkomst die heeft geleid tot het annuleren van wedstrijden. Het Twitter account van Passan zat midden in deze deal omdat het was gebruikt om het nieuws te verbreken over een overeenkomst tussen de betrokken partijen over een internationaal concept.

Er is veel aandacht besteed aan dit Twitter account terwijl mensen wachten op het volgende nieuws over de deal. Hackers maakten van deze gelegenheid gebruik om ongeautoriseerde toegang te krijgen en een weggeefactie voor het Skulltoons NFT project te promoten.

Na deze aanval werd de gebruikersnaam van Passan gewijzigd in “Jeff.eth”. Zijn profielfoto werd ook veranderd in een andere die het beeld van de NFT’s weergaf. De bio van zijn Twitter account is ook gewijzigd in “NFT Enthusiast, MLB insider, Father, Husband, Mod for @skulltoonsNFT, @Azukizen, @thugbirdz.”

Passan heeft inmiddels de tweets met betrekking tot deze NFT verwijderd. Uit de screenshots die zijn bewaard, blijkt echter dat de hackers hadden gepost dat Passan 20 mensen toestond om deel te nemen aan een voorverkoop. Om deel te nemen, moesten gebruikers op een verstrekte link klikken.

Het team achter de Skulltoons NFT heeft ontkend betrokken te zijn bij de zwendel en heeft de gemeenschap gewaarschuwd om op de hoogte te zijn van oplichting die gericht is op de gemeenschap. “We zijn op geen enkele manier gelieerd aan Jeff. We hopen dat hij zijn Twitter zo snel mogelijk terug kan krijgen”, merkte het Skulltoons NFT team op.

Deze aanval duurde echter niet lang. Het ESPN cyberbeveiligingsteam herstelde snel Passan’s account in ongeveer twee uur. De tweets die bij de winactie hoorden, werden verwijderd en Passan stelde onmiddellijk dat hij terug was om te bevestigen dat hij de controle over zijn account had herwonnen.

Dit is niet de eerste keer dat hackers zich richten op de accounts van populaire mensen op Twitter om een scam te promoten. Ze gebruiken de accounts van populaire mensen om hen te misleiden en het slachtoffer te worden van promoties die op het eerste gezicht legitiem lijken.

Twitter is niet het enige doelwit van deze hackers. Het YouTube account van Floyd Mayweather was bedoeld om dergelijke cryptoscam te promoten. De YouTube accounts van populaire cryptosites zoals Box Mining, Altcoin Buzz, Ivan on Tech en BitBoy zijn ook het doelwit geweest.

Het bericht NFT fraudeurs hacken het Twitter account van een ESPN honkbalverslaggever verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*