Crypto-Prijzen.nl

Nexo oprichter; we zullen geen producten aanbieden waarmee we niet kunnen concurreren met DeFi tarieven

Nexo oprichter; we zullen geen producten aanbieden waarmee we niet kunnen concurreren met DeFi tarieven

Nexo is een van de toonaangevende digitale leenplatformen en is steeds sterker geworden. Het platform telt nu meer dan 4 miljoen klanten.

Hun nieuwste functie werd onlangs aangekondigd – een samenwerking met Mastercard om een door cryptovaluta ondersteunde creditcard te lanceren. Dit klinkt misschien bekend, maar het aanbod van Nexo is anders, omdat klanten de kaart kunnen gebruiken zonder hun crypto uit te geven. In plaats daarvan wordt hun crypto als onderpand gebruikt. Gezien de implicaties die dit zal hebben voor crypto klanten, vertegenwoordigt het een belangrijke ontwikkeling in de sector.

Het is gewoon het nieuwste stukje innovatie van Nexo, in een van subsectoren binnen crypto die het populairste is geworden. Mede omdat klanten zoveel mogelijk rendement uit hun activa willen halen. Op grotere schaal is Mastercard het nieuwste reguliere betalingsplatform, dat doordringt in de crypto ruimte.

We hebben Nexo medeoprichter en Managing Partner Antoni Trenchev geïnterviewd, om zijn mening te krijgen over: de lancering, de digitale leensector en cryptocurrency in het algemeen.

Invezz.com (IZ): Hoe vindt u dat het huidige terugkoopprogramma verloopt? Vindt u dat dit vertrouwen schept bij uw gebruikers? En zijn er plannen om er na deze ronde, nog een te introduceren?

Antoni Trenchev (AT): Het huidige terugkoopprogramma – bij onze gemeenschap ook wel bekend als Buyback 2.0 of $ 100M Buyback – verloopt redelijk goed. De markt heeft nogal wat ups en downs gehad, maar de NEXO token is erin geslaagd de relatieve prijsstabiliteit te behouden. We hebben op het moment van schrijven (22 april), ongeveer $ 85 miljoen aan NEXO tokens teruggekocht, dus we staan op het punt ons doel te bereiken.

En ja, terugkopen bouwt vertrouwen op bij gebruikers, het geeft aan dat het bedrijf waarde hecht aan zijn oorspronkelijke activa. In het geval van Nexo zijn we van mening dat onze token ondergewaardeerd is en we zijn bereid om dit te onderbouwen, door tokens terug te kopen. Dit is ook niet onze eerste rodeo. Nexo had zijn eerste terugkoopprogramma al aan het einde 2020. Hoewel dat ook zeer succesvol was, hebben we geleerd dat onze gemeenschap regelmatig gedetailleerde updates over de voortgang van ons programma nodig heeft. Met de Buyback 2.0 brengen we maandelijks een update uit met alle cijfers die onze gebruikers moeten weten en dit heeft ertoe geleid dat het vertrouwen van gebruikers in Nexo en onze token enorm is verbeterd.

Nu we de laatste ronde van ons tweede terugkoopprogramma naderen, kan ik niet bevestigen of we al dan niet een nieuwe zullen lanceren kort nadat we de finish van $ 100 miljoen hebben gepasseerd. Maar wat ik wel kan bevestigen, is dat Nexo er is om te blijven, en in de komende maanden en jaren zullen er toekomstige buybacks zijn.

IZ: Sommige cryptocurrencies die beschikbaar zijn op het platform, komen niet in aanmerking voor de functie Earn interest (rente verdienen), hoe komt dit? Is dit een liquiditeitsprobleem? Kun je hier geen inkomsten genereren?

AT: Liquiditeit kan een belangrijke factor zijn, ja – we moeten er zeker van zijn dat we de opbrengsten kunnen betalen die we beloven en we hebben in dit opzicht een geavanceerd systeem voor due diligence ontwikkeld. Veel van de activa op ons platform die niet beschikbaar zijn voor ons Earn Crypto Interest-product, zijn echter activa waarvoor we geen manier hebben gevonden om consistent concurrerende tarieven binnen de cryptomarkt te betalen. Veel van deze munten zijn DeFi tokens en voorlopig kunnen we niet concurreren met de tarieven die klanten krijgen via gedecentraliseerde protocollen. Waar de tarieven over het algemeen torenhoog zijn (en dat is op zich geweldig).

Bij Nexo doen we er alles aan om onze gebruikers eerste klas services te bieden. Als we dit niet kunnen leveren en op lange termijn kunnen behouden, ongeacht de marktomstandigheden, onthouden we ons van ondermaatse aanbiedingen. Dit is de belangrijkste reden waarom we geen rendement bieden op sommige munten op ons platform, maar er zijn relatief weinig van dergelijke activa in vergelijking met de valuta’s die we wel ondersteunen.

IZ: Sinds de grote update van de Exchange functie vorig jaar, lijkt het erop dat de focus lag op het verhogen van het aantal aangeboden cryptocurrencies, in plaats van het toevoegen van nieuwe functies. Wat volgt er in de roadmap waar gebruikers naar uit kunnen kijken?

AT: Ik zou niet zeggen dat de focus alleen lag op het toevoegen van nieuwe middelen aan het platform. We hebben er zeker veel toegevoegd en ik begrijp hoe dat de aandacht kan afleiden van sommige andere ontwikkelingen. Nexo is intens gefocust op het toevoegen van nieuwe functies en mogelijkheden, en zelfs op geheel nieuwe aspecten van ons bedrijf. In de afgelopen maand hebben we Nexo Ventures aangekondigd – onze officiële investeringstak; Nexo Prime – ons eersteklas brokerage aanbod en de officiële release van de Nexo Card. Wat betreft nieuwe functies voor de Nexo Exchange zelf: we zijn niet inactief geweest – in het eerste kwartaal hebben we een hefboomfunctie gelanceerd, de Nexo Booster.

Over het algemeen zijn we constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe diensten, dus wees op je hoede voor meer nieuws over de Nexo Card, Exchange en andere producten, want er komen nog tal van aankondigingen aan.

IZ: We begrijpen via bronnen dat gebruikers nu Nexo kaarten beginnen te ontvangen (mijn vriend heeft er onlangs een gekregen, maar ik sta nog steeds 6000 plaatsen lager op de lijst). Hoe lang kunnen gebruikers verwachten te moeten wachten, voordat deze voor iedereen beschikbaar is?

AT: Ik ben verheugd je te kunnen meedelen, dat als je in Europa geregistreerd bent, je jouw Nexo kaart onmiddellijk zou moeten ontvangen. Ik heb de officiële lancering van onze kaart voor Europese klanten zelf onthuld, tijdens de Paris Blockchain Week Summit vorige week op 13 april. Voor iedereen in Europa is de kaart al beschikbaar. Wat de VS en andere landen betreft, we werken eraan om het daar ook beschikbaar te maken, maar ik kan geen specifiek tijdschema geven, omdat dit afhankelijk is van onze partners en verschillende andere factoren.

IZ: Wat betreft de kaarten, welke unieke functionaliteit zullen de Nexo kaarten bieden? Kun je bijvoorbeeld kiezen welke valuta je uitgeeft?

AT: De Nexo Card is de enige kaart in Europa die de cryptovaluta van klanten niet verkoopt, wanneer ze deze gebruiken. In plaats daarvan is deze gekoppeld aan onze Instant Crypto Credit Lines. Wanneer je de kaart gebruikt bij een van de meer dan 90 miljoen handelaren waar deze wordt geaccepteerd, haalt het platform eenvoudig de juiste hoeveelheid cryptocurrency van je account en geeft je onmiddellijk het bedrag dat nodig is voor jouw aankoop. Met de Nexo Card hoeven klanten niet langer te kiezen tussen het uitgeven van hun crypto (zelfs via kaarten die meestal alleen de onderliggende activa verkopen) en het op lange termijn vasthouden van hun crypto.

Wat betreft de valuta, de huidige uitrol van Nexo Card is voor Europa en kaarten kunnen in EUR of GBP zijn, afhankelijk van de locatie van de klant en welke valuta ze gaan uitgeven. Je kunt echter in elke valuta over de hele wereld betalen. Het enige verschil is, dat je dit dan omwisselt van EUR of GBP naar de valuta die je gaat uitgeven.

Wat betreft de cryptocurrencies die de bovengenoemde fiat uitgaven ondersteunen, aangezien al het krediet op Nexo in USD wordt uitgedrukt, maakt het niet uit of je jouw kaart gebruikt om in EUR of GBP of in een andere valuta te betalen. Ons systeem zal automatisch de relevante hoeveelheid crypto vasthouden van hetgeen dat beschikbaar is in jouw Savings Wallet. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde valuta als onderpand, kun je ervoor zorgen dat dit de valuta’s zijn die jouw tegoed ondersteunen. Dit doe je door deze voorkeursactiva van tevoren in je Credit Line Wallet te plaatsen. Dit geeft je geen krediet, maar zorgt ervoor dat dit de eerste activa zijn die we als onderpand geven, wanneer je geld uitgeeft met jouw Nexo Card.

Nexo co-founder Antoni Trenchev

IZ: We houden van Nexo, en wanneer we het laten zien aan gebruikers die niet erg bekend zijn met crypto, vragen ze … “Hoe kan ik het vertrouwen met mijn GBP/USD/EUR?” – wat zou je zeggen tegen deze nieuwkomers die vertrouwen moeten krijgen, voordat ze kunnen deelnemen aan de rente revolutie?

AT: Ik zou ze zeggen dat ze eens op beveiligingspagina van Nexo moeten kijken. Daar staat veel informatie over hoe we het geld van onze klanten veilig bewaren, waaronder ons gebruik van meerdere custodiand om de activa van klanten op te slaan, onze verzekering van $ 375 miljoen en nog veel meer. Bovendien is het algemeen bekend dat de financiën van Nexo constant in realtime worden gecontroleerd door een derde partij – Armanino LLP. We hebben ook meerdere licenties over de hele wereld en praten proactief met toezichthouders. In die zin heeft Nexo zichzelf bekend gemaakt aan alle watch dogs en we zorgen ervoor dat onze gebruikers een manier hebben om te verifiëren dat de activa van het bedrijf altijd de verplichtingen overtreffen via de Armanino audit.

IZ: De volgende vraag die we krijgen van degenen die nieuwsgierig zijn naar Nexo is een nobele. Veel gebruikers worden wakker met de vuile praktijken en investeringen achter de schermen van banken, en daarom zeggen potentiële gebruikers vaak: “Dus als Nexo anders is dan een bank, hoe verdienen ze dan geld om je zoveel rente te geven? ” – Hoe zou je hierop reageren?

AT: Ten eerste zijn we geen bank. Maar net als bij banken, zet ons bedrijf deposito’s in van investeerders om een rendement te behalen, dat we vervolgens delen met onze klanten. Zo worden klanten en banken gecompenseerd. Er is niets belangrijker in deze relatie dan vertrouwen en integriteit, en daarom nemen we het zo serieus. We zetten marktneutrale strategieën in met strikte risicobeheerprotocollen om opbrengsten te genereren, en we werken samen met de besten in het bedrijf – of het nu Fidelity, BitGo of anderen zijn – om dit mogelijk te maken en om die activa te allen tijde veilig te houden.

IZ: Aangezien leningen gebaseerd zijn op een onderpand, kunnen mensen die dringend een lening nodig hebben, maar geen activa hebben, geen lening krijgen. In tegenstelling tot banken, woekeraars of andere beschikbare opties. Heeft u plannen om uw aanbod in de toekomst uit te breiden naar gebruikers zonder digitale middelen?

AT: We zijn van plan om de soorten zekerheden die we accepteren in de toekomst uit te breiden. Zo lanceerden we in december 2021 onze NFT Lending Desk. We accepteren nog steeds slechts een paar van de meest populaire NFT collecties, maar het is een stap in de goede richting. We hopen in de toekomst allerlei soorten tokenized activa te accepteren, wat mensen zou kunnen helpen meer mogelijkheden te krijgen om via ons platform te lenen. Aangezien allerlei real-world activa kunnen worden getokeniseerd, inclusief huizen, auto’s, kunst, enz.

Dat gezegd hebbende, de reden dat Nexo de tand des tijds heeft doorstaan in de volatiele cryptomarkt, is ons overcollateralized leenmodel zonder het maken van uitzonderingen. We lenen geen geld uit zonder onderpand, zelfs niet aan onze grootste en meest vertrouwde partners. We hebben dan ook geen plannen om deze aanpak in de nabije toekomst te wijzigen.

IZ: Sommige rapporten hebben verklaard dat het over-gecollateraliseerde karakter van uw dienst betekent, dat het alleen de rijken dient? Schijnbaar ook het rijker maken van de rijken. Wat zou u op dit soort opmerkingen antwoorden?

AT: Ik begrijp waar dit argument vandaan komt, aangezien de leenminima zo hoog zijn, zowel binnen als buiten de crypto-ruimte, dat iedereen die nog niet rijk is zich volledig buitengesloten wordt. Natuurlijk heeft Nexo hier ook een oplossing voor: onze leenminima beginnen bij slechts $ 50 – dat is een bedrag dat bijna iedereen die een lening nodig heeft kan dekken met een onderpand. Het is geen oplossing voor het hele probleem – laten we eerlijk zijn, er zijn wereldwijd miljoenen mensen zonder toegang tot een smartphone en internet, laat staan de mogelijkheid om digitale activa te kopen om een lening te verzekeren, maar het is een goed begin. In 2017-2018 was Nexo de belangrijkste cryptogeldschieter die zich richtte op particuliere klanten, en we zijn van plan door te gaan met het creëren van inclusieve en toegankelijke producten voor iedereen.

IZ: Dagen met hoge volatiliteit waarop de cryptomarkt crasht, bieden vaak enorme uitdagingen voor bedrijven in uw branche. Hoe heeft Nexo deze stresstests in het verleden (bijv. maart 2020, mei 2021) overleefd en is er ooit angst geweest over de veiligheid van het geld van deposanten?

AT: Het antwoord is heel eenvoudig: ons overcollateralized leenbeleid heeft ervoor gezorgd dat we geen cent hebben verloren tijdens de door COVID veroorzaakte sell-off in maart 2020 en de grote dip rond dezelfde tijd vorig jaar. We hebben altijd meer door zekerheden gedekte activa uitgegeven, dan we aan leningen hebben uitgegeven. Ons platform voert automatisch en onmiddellijk liquidaties uit, zodra de activa van een klant de toegestane lening-tot-waarde limieten overschrijden. Dus nee, er is nooit angst geweest voor het geld van deposanten.

Hoewel we een hekel hebben aan het liquideren, zijn we verplicht het geld van onze rentedragende klanten te beschermen. Om onze lenende klanten te helpen, hebben we veel manieren gecreëerd om hen bij te staan om liquidatie ten koste van alles te voorkomen, zoals:

1) Realtime margestortingen, om klanten te laten weten dat ze meer onderpand moeten toevoegen.
2) Automatische opt-ins voor onderpandoverdracht, die meer activa naar de Credit Line wallets van klanten verplaatsen wanneer een bepaald LTV niveau wordt bereikt
3) Uitwisseling van onderpand, de optie om door zekerheden gedekte activa te ruilen voor anderen met een hogere toegestane LTV op Nexo. Dit geeft gebruikers meer speelruimte in een volatiele markt.

IZ: Welk deel van de deposanten op Nexo kiest ervoor om hun belang in uw eigen token te verdienen, waardoor ze profiteren van het hogere aangeboden rendement? Houden deze klanten hun Nexo over het algemeen voor de lange termijn vast of verkopen ze deze zodra ze kunnen?

AT: Momenteel kiest ongeveer een derde van de klanten die rente op Nexo verdienen ervoor om dit in onze native token te doen, en dus hogere opbrengsten te ontvangen. Van wat we op het platform zien, houden de meeste van hen hun NEXO tokens op de langere termijn vast.

IZ: Wat zou u zeggen tegen een klant die 100% van zijn nettowaarde in Nexo stopt in de vorm van stablecoins, om zoveel mogelijk rendement te genereren zonder de prijsvolatiliteit van crypto te dragen?

AT: Aangezien stablecoins niet vluchtig zijn zoals de meeste cryptocurrencies, zou ik zeggen dat dat waarschijnlijk in orde is. Zolang het een gerenommeerde stablecoin is, zoals USDT of USDC, is de gebruiker waarschijnlijk redelijk veilig. Ik zou zeggen dat ik gevleid ben door hun vertrouwen in Nexo – 100% van je vermogen op ons platform plaatsen toont een enorme hoeveelheid vertrouwen. Deze persoon verdient waarschijnlijk ook behoorlijk goede opbrengsten en ze kunnen de Nexo Card en/of onze Instant Crypto Credit Lines gebruiken om eventuele fiat uitgaven te dekken.

IZ: Wat vind u van de rivaliserende bedrijven die ernaar streven hun tarieven stabiel te houden (Ledn is zo’n voorbeeld), in plaats van dynamisch te reageren op de markt en op vraag en aanbod? Denkt u dat deze platforms meer risico met zich meebrengen, en zou dit een model zijn waarvan u denkt dat uw klanten er de voorkeur aan geven, of dat u overweegt om na te streven?

AT: Het hangt ervan af welke tarieven ze proberen stabiel te houden. Als het bedrijf de tarieven blijft verlagen en ervoor zorgt dat ze deze ondanks de marktomstandigheden toch kunnen leveren, dan is dat oké. Maar als ze gekke tarieven aanbieden in ongunstige tijden, dan is er op de achtergrond een risico. Ik ben een groot voorstander van stabiele tarieven, maar alleen als ze ook echt houdbaar zijn. Bovendien is het even schadelijk voor de branche als providers hun tarieven vaker dan om de paar maanden wijzigen.

Met Nexo bieden we alleen tarieven die we de komende 6-12 maanden kunnen volhouden. Zoals ik eerder al zei, proberen we absoluut tot de beste renteaanbieders in de ruimte te behoren en tot nu toe heeft ons team dit op spectaculaire wijze mogelijk gemaakt. Maar hoewel we toonaangevende tarieven hebben voor veel van de activa op ons platform, zijn er enkele waarvoor we minder rente betalen en dat is waar ons gezond verstand van pas komt. Stabiele tarieven mogen nooit een risico voor het bedrijf betekenen. Ooit.

IZ: Voor jullie Nexonians daar, ‘wanneer stijgt de Nexo token naar de maan en naar double digits’? Is het slechts een kwestie van tijd? – Ik begrijp het, als u hier geen antwoord op kunt geven 🙂

AT: Ten eerste zijn dit dingen die zelfs ik niet kan voorspellen! Zoals altijd zijn er geen garanties, en ik denk dat mijn mening net zo goed is als die van jou, maar als we goed blijven voor onze klanten en succesvol zijn, dan mag je verwachten dat dat weerspiegeld wordt in onze symbolische prijs. Wanneer onze klanten het goed doen – en de markt het goed doet – doet Nexo het ook goed.

Het bericht Nexo oprichter; we zullen geen producten aanbieden waarmee we niet kunnen concurreren met DeFi tarieven verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*