Crypto-Prijzen.nl

Nexo herstructureert zijn Earn Interest product

Nexo herstructureert zijn Earn Interest product

Nexo zal zijn beleidswijzigingen voor zijn Amerikaanse klanten wijzigen. De verandering komt op het moment dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar aandacht richt op de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector.

Nexo heeft een nieuw beleid aangekondigd voor Amerikaanse klanten

Nexo stuurde een e-mail naar zijn klanten en publiceerde een verklaring op zijn subreddit waarin deze beleidswijzigingen werden benadrukt. De wijzigingen zijn van invloed op zowel nieuwe als bestaande gebruikers, waarbij Nexo zegt dat het de wijziging heeft aangebracht “om te voldoen aan de nieuw aangekondigde richtlijnen”.

De aankondiging zei,

Opwaarderingen op uw Nexo wallets die na vandaag zijn gedaan, zullen geen rente opleveren totdat de herstructurering van het Earn Interest product en het registratieproces bij de relevante regelgevende instanties zijn voltooid, volgens de recent ontvangen richtlijnen. Eenmaal voltooid, worden alle nieuwe accounts overgezet naar het Earn Interest Product 2.0, en de nieuwe top-ups zullen rente opleveren.

Nexo heeft ook gezegd dat het Earn Interest product niet beschikbaar zal zijn voor nieuwe gebruikers totdat het is geherstructureerd. Het platform heeft ook toegevoegd dat het het product zal registreren bij de relevante regelgevende instanties volgens de vastgestelde richtlijnen.

“De huidige wijzigingen zijn alleen van invloed op Nexo’s Earn Interest Product in de VS en hebben geen invloed op andere Nexo producten. Niet-Amerikaanse klanten zijn niet onderworpen aan de richtlijnen van de SEC en blijven onaangetast door deze wijzigingen”, aldus de aankondiging.

Verandering getriggerd door verschuivend regelgevend kader

De aankondiging komt op het moment dat de SEC haar regelgevend toezicht verschuift naar de DeFi leensector. Deze week sloot BlockFi, een platform voor het uitlenen van cryptocurrency, een schikking van $ 100 miljoen met de SEC en andere regelgevende instanties van de staat. BlockFi heeft ook plannen aangekondigd om het BlockFi Yield product na het onderzoek om te zetten in een beveiliging.

De SEC voorzitter, Gary Gensler, heeft opgemerkt dat de DeFi leningssector nog steeds zeer ongereguleerd is en risico’s met zich meebrengt, zoals marktmanipulatie. Daarom worden DeFi leningsbedrijven gedwongen om te herstructureren en compliant te zijn.

Nexo en crypto uitleenbedrijf Celsius worden momenteel onder de loep genomen in New York. De details van de zaak zijn nog onduidelijk, maar dit zou de recente productherstructureringswijziging door Nexo kunnen verklaren.

La notizia Nexo herstructureert zijn Earn Interest product era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*