Crypto-Prijzen.nl

Nexo bevestigt ontvangst van C&D order van de procureur-generaal van New York

Nexo bevestigt ontvangst van C&D order van de procureur-generaal van New York

Nexo Financial bevestigde dat het een van de twee crypto-uitleenfirma’s is die het bevel tot staken heeft ontvangen van het kantoor van procureur-generaal Letitia James. Eerder werd gemeld dat procureur-generaal James twee niet nader genoemde cryptogeldschieters had bevolen om de operaties op maandag 18 oktober te beëindigen. Ze beweerde dat ze het bedrijf in New York niet hadden geregistreerd en illegale activiteiten uitvoerden.

Nexo’s proactiviteit loont

Crypto geldschieter Nexo is behoorlijk proactief geweest in deze kwestie en heeft opmerkingen aan de media vrijgegeven. De andere geldschieter, vermoedelijk Celsius, heeft nog niet gereageerd. In 24 uur verloor Celsius 4,8% in waarde, terwijl de aandelen van Nexo een winst boekten van 4,5%.

Nexo ontkende betrokkenheid bij illegale activiteiten. Een woordvoerder van Nexo legde een officiële verklaring af:

Nexo biedt zijn Earn Product and Exchange niet aan in New York, dus het heeft weinig zin om een C&D te ontvangen voor iets dat we sowieso niet aanbieden in New York. Toch zullen we contact opnemen met de NY AG en duidelijkheid zoeken met betrekking tot wat een geval lijkt te zijn van het door elkaar halen van de ontvangers van de brief. We gebruiken IP gebaseerde geoblocking. Ons bedrijf beschikt over eersteklas juridisch advies van zowel in de VS gevestigde advocatenkantoren als ons interne juridische team en we zijn volledig voorbereid om eventuele vragen over onze producten te beantwoorden.

Het kantoor van NY AG vraagt om informatie van nog eens drie beurzen

Het New York State Office of the Attorney General heeft nog eens drie cryptoplatforms besteld om informatie te verstrekken over producten en diensten om New Yorkers verder te beschermen tegen kritieke geheime risico’s.

Het bevel van de AG om de activiteiten te beëindigen is uitgevaardigd op basis van de Martin Act, die vereist dat alle bedrijven zich registreren voordat ze goederen of effecten in New York verkopen of lanceren.

Lokale bedrijven eisen milieu rapportage

In gerelateerd nieuws ondertekende een groep lokale New Yorkse bedrijven een brief aan de gouverneur van de staat New York, Kathy Hochul, waarin ze haar vroegen om cryptominers niet toe te staan de voormalige fossiele energiecentrales van de stad opnieuw te gebruiken om hun activiteiten te hosten.

Ze eisten een milieu rapportage met betrekking tot het opnieuw opstarten van de fabrieken van Fortistar North Tonawanda en Greenidge Generating Station, die werden gesloten in een poging de uitstoot van broeikasgassen in New York te beperken.

The post Nexo bevestigt ontvangst van C&D order van de procureur-generaal van New York appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*