Crypto-Prijzen.nl

Nexo: Automatisering van kredietverlening is ‘ons ding’

Nexo: Automatisering van kredietverlening is ‘ons ding’

Nexo is een toonaangevende wereldwijde kredietverstrekker in de sector van digitale activa en blijft zichzelf voorop stellen op de markt met belangrijke partnerschappen en investeringsstrategieën. Het platform, dat activa beheert voor meer dan 3,5 miljoen gebruikers, heeft onlangs zo’n strategische deal gesloten met BlockFills.

Na een bijdrage aan de Series A financieringsronde van het fintech bedrijf, tekende Nexo op de stippellijn in een samenwerkingsinspanning om de twee te laten profiteren van een “gesyndiceerde leningsmogelijkheid”.

Als alles goed werkt, zal Nexo gebruikmaken van BlockFills’ klantenbestand van cryptomining clients. Ondertussen biedt de samenwerking BlockFills een kans om aan zijn balans toe te voegen, met strategische toegang tot institutionele klanten via Nexo’s prime brokerage product.

Nexo’s “ding”

We hebben contact opgenomen met Nexo voor meer inzicht in hun recente samenwerking en zijn verheugd om te delen wat het team nog meer te zeggen had. Nexo zet zich onder andere in om de beste kredietverlening aan haar klanten te bieden.

Hier is een fragment uit ons interview met George Manolov, Business Development Executive bij Nexo

1. Nexo’s partnerschap komt vlak na zijn deelname aan BlockFill’s Series A financieringsronde van 37 miljoen dollar. Had dat iets te maken met de ontstane samenwerking of waren beide bureaus daar al mee bezig?

Ja, de samenwerking is een direct gevolg van Nexo’s betrokkenheid bij de Series A financieringsronde van BlockFills. Onze teams waren aanvankelijk verbonden voor de investering en de gesprekken over een strategisch partnerschap kwamen tot stand dankzij de synergetische karakters van onze beide bedrijven. Het aanbod van Nexo en BlockFills vullen elkaar op een natuurlijke manier aan.

2. Hoe snel kan Nexo gebruik beginnen te maken van zijn samenwerking met BlockFills, met name wat betreft wat u zegt dat een “gesyndiceerde leenmogelijkheid” is?

In de loop van een paar maanden hebben we verschillende mogelijkheden voor syndicated lending met BlockFills besproken en beoordeeld. Het is een kwestie van dagen voordat de eerste gesloten zijn. Onze samenwerking op het gebied van kredietverlening is heel natuurlijk gekomen en is vanaf het begin de focus geweest van onze partnerschapsbesprekingen, aangezien kredietverlening en kredietautomatisering Nexo’s brood en boter zijn.

3. Misschien gerelateerd aan de bovenstaande vraag, maar u kunt hier waarschijnlijk op details ingaan. Is er een bepaald kader van mijnwerkers waar Nexo zich op richt vanuit het klantenbestand van BlockFills na dit strategische partnerschap?

We richten ons niet op een bepaald kader van mijnwerkers, maar we kijken eerder naar de mogelijkheid om financiering te verstrekken aan deze specifieke niche als een diversificatietool. Elke leenmogelijkheid is onderworpen aan een grondig due diligence proces, met strikte naleving van Nexo’s risicobeheerpraktijken en -normen.

4. Kunt u kort praten over Nexo’s brokerage suite Nexo Prime – wat biedt het en op wie richt het zich?

Met ons prime aanbod betreedt Nexo de crypto prime brokerage ruimte. Dit geavanceerde nieuwe aanbod, Nexo Prime, is een geïntegreerde oplossing die instellingen een volledige reeks diensten voor handel, lenen, uitlenen en veilig bewaren van crypto activa biedt.

Samengevat, Nexo Prime biedt geavanceerde spot- en derivatenhandel, efficiënte margebepaling en veilige afwikkeling, eenmalige onboarding om 300 paren en derivatencontracten op 10+ locaties te verhandelen, en hoogfrequente infrastructuur met collocatie naast beurzen.

Nexo Prime wordt aangedreven door een complexe handelsmotor die is verbonden met 10+ liquiditeitslocaties. Door slimme orderrouting te gebruiken, hebben klanten toegang tot de bredere cryptomarkt in plaats van alleen te vertrouwen op prijzen van één enkele beurs. De geavanceerde algoritmische handelssoftware van Nexo Prime levert de beste commercieel beschikbare prestaties die men kan verwerven.

Nexo Prime is zowel toegankelijk via API als via een intuïtieve gebruikersinterface.

5. Specifieke ontwikkelingen rond Nexo’s doelstellingen voor MetaFi (decentrale financiën in de Metaverse)?

Terwijl digitale activa, DeFi en NFT’s samenkomen in Web 3.0, wil Nexo een belangrijke leverancier zijn van essentiële infrastructuur in de metaverse economie. We werken parallel aan verschillende initiatieven die Nexo’s aanwezigheid in de metaverse vorm zullen geven en bevestigen als een echt MetaFi bedrijf. We kunnen echter nog geen details delen, omdat deze voorlopig vertrouwelijk zijn.

6. De crypto ruimte heeft de afgelopen weken een enorme groei doorgemaakt, waarbij institutionele acceptatie een van de belangrijkste trends is. Welke rol speelt Nexo in dit opzicht om crypto te helpen mainstream te worden?

Onze inspanningen zijn erop gericht een brug te slaan tussen de geavanceerde technologie en kansen die door DeFi en Web 3.0 worden geboden, en de traditionele financiële wereld.

Als instellingen aan boord uit gevestigde industrieën hebben ze echt diensten nodig die hen de persoonlijke touch en intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface geven die ze nodig hebben om in realtime te profiteren van de financiële mogelijkheden van Web 3.0.

Er is momenteel een trend bij grote bedrijven om hele eenheden te wijden aan “het verkennen van de blockchain- en DeFi ruimte”. Nexo Prime, ons institutionele aanbod en OTC Desk zijn er allemaal op gericht om bedrijven deze tijd en moeite te besparen.

We stimuleren institutionele adoptie door tools te creëren voor instellingen die niet vereisen dat ze Web 3.0 native gebruikers zijn en hen nu kennis te laten maken met de voordelen van DeFi.

Het bericht Nexo: Automatisering van kredietverlening is ‘ons ding’ verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*