Crypto-Prijzen.nl

Nayib Bukele schiet terug nadat het IMF zei dat El Salvador BTC zou moeten laten vallen

Nayib Bukele schiet terug nadat het IMF zei dat El Salvador BTC zou moeten laten vallen

Salvadoraanse leiders zijn naar buiten gekomen om terug te slaan naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) nadat de internationale financiële instelling had gesuggereerd dat het land zou stoppen met het gebruik van Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel.

De raad van bestuur van het IMF waarschuwde dat het omarmen van BTC als wettig betaalmiddel aanzienlijke risico’s met zich meebrengt voor de financiële en marktintegriteit, financiële stabiliteit en consumentenbescherming.

In reactie daarop beweerde de minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaya, op 31 januari op Twitter dat geen enkele internationale organisatie het land iets zal laten doen. Hij voegde eraan toe dat de BTC kwestie in El Salvador een kwestie van soevereiniteit is. Volgens hem zijn landen soevereine naties en soevereine beslissingen over de openbare orde.

President Bukele heeft een optimistisch standpunt over BTC

Dit nieuws komt terwijl president Bukele BTC blijft ondersteunen ondanks dat de cryptocurrency met meer dan 43% is gedaald van zijn ATH van $ 68.789,63. Met nog een reden waarom hij optimistisch is over BTC, zei de pro-BTC president dat de prijs van de vlaggenschip cryptocurrency snel zou stijgen naarmate miljonairs de markt bestormen.

Hij wees erop dat er momenteel meer dan 50 miljonairs over de hele wereld zijn. Zijn logica is dat als deze welvarende mensen zouden besluiten om BTC te omarmen, de voorraad van 21 miljoen munten niet eens genoeg zou zijn voor elk van hen om ten minste één BTC te krijgen. Daartoe gelooft hij dat BTC binnenkort moonshots zal maken.

Het optimisme van Bukele heeft hem het land naar een op BTC gebaseerde toekomst gestuurd, met plannen om een Bitcoin stad te bouwen aan de voet van de berg Conchagua. Om de bouw van de stad te financieren, wil El Salvador dit jaar de eerste soevereine BTC obligatie aanbieden om in totaal $ 1 miljard op te halen.

BTC probeert een comeback te maken

Ondertussen kaatst BTC geleidelijk terug na een winst van 2,37% in 24 uur en 5,75% in de afgelopen zeven dagen om te handelen op $38.969,84. In de 4-uur grafiek laten de technische indicatoren van BTC een milde koopkracht zien, volgens gegevens van TradingView.

De trend sinds ATH is echter gedaald, aangezien de cryptocurrency de afgelopen 30 dagen met 19% is gedaald. Bovendien is BTC niet onder de $ 30.000 geweest sinds de daling van $ 40.000 op 21 januari.

De munt moet het weerstandsniveau van $ 42.000 doorbreken om verdere groei te ondersteunen. Mocht het dit bullish momentum niet behouden, dan is het belangrijkste ondersteuningsniveau van BTC $ 33.000.

La notizia Nayib Bukele schiet terug nadat het IMF zei dat El Salvador BTC zou moeten laten vallen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*