Crypto-Prijzen.nl

Nayib Bukele koopt de dip van BTC; Voegt 420 munten toe aan de schatkist van El Salvador

Nayib Bukele koopt de dip van BTC; Voegt 420 munten toe aan de schatkist van El Salvador

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft geprofiteerd van de recente bears op de cryptomarkt om Bitcoin (BTC/USD) te kopen nadat de munt was gedaald tot $ 58.208,19 (£ 42.312,41).

De president maakte dit nieuws op 27 oktober bekend op Twitter en merkte op dat het land er nog 420 kocht. Deze aankoop bracht de BTC reserves van El Salvador op een totaal van 1.120.

In een volgende tweet wees hij erop dat het land al winst had gemaakt met zijn laatste aankoop. Bukele legde El Salvador’s geheim uit om winst te maken zonder zijn BTC te verkopen, en merkte op dat het land een trustfonds heeft dat in USD wordt verantwoord, maar wordt gefinancierd in zowel USD als BTC.

Zijn uitleg lokte echter kritiek uit, waarbij een Twitter gebruiker vroeg of de overheid meer USD aan het vertrouwen toevoegt als BTC naar beneden herwaardeert. Volgens de gebruiker zou het toevoegen van USD aan de trust de enige manier zijn om de totale waarde van de trust te behouden. Met dit in gedachten vroeg hij waar de overheid de USD vandaan haalt om het fonds een keer in evenwicht te brengen wanneer BTC keldert.

Een andere gebruiker vroeg zich af of het nieuws over het kopen van de dip bedoeld was voor Salvadoranen of de cryptogemeenschap, aangezien Bukele’s tweets in het Engels waren en Spaans de moedertaal van El Salvador is.

De reis van El Salvador met BTC

Dit nieuws komt nadat El Salvador op 6 september voor het eerst 200 BTC kocht, een dag voordat het vlaggenschip crypto wettig betaalmiddel werd in het land. Nadat BTC wettig betaalmiddel werd in het land, daalde de munt, wat de Bukele administratie ertoe bracht nog eens 200 BTC te kopen. Het land kocht vervolgens op 19 september 150 BTC.

De laatste aankoop komt nadat BTC eerder deze maand naar een nieuwe ATH steeg vanwege het noteringseffect van de ProShares Bitcoin Strategy ETF. Deze winsten hielpen het land om de verliezen te recupereren die waren geleden nadat BTC eind september tot het niveau van $ 40.000 (£ 29.070) was gekelderd.

Op het moment van schrijven heeft BTC de verliezen van gisteren goedgemaakt en is de afgelopen 24 uur 3,37% gestegen om van eigenaar te wisselen op $ 61.122 (£ 44,421). Volgens gegevens van TradingView zal het opwaartse momentum van BTC aanhouden, aangezien de technische indicatoren bullish zijn. Op de 1-dag grafiek zijn de oscillatoren neutraal en wijzen de voortschrijdende gemiddelden op een sterke koopkracht.

The post Nayib Bukele koopt de dip van BTC; Voegt 420 munten toe aan de schatkist van El Salvador appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*