Crypto-Prijzen.nl

Nassim Taleb verandert zijn standpunt over Bitcoin

Nassim Taleb verandert zijn standpunt over Bitcoin

De auteur van The Black Swan, Nassim Nicholas Taleb, heeft zijn kijk op de leidende cryptocurrency herzien. Taleb onthulde dat hij van gedachten was veranderd met betrekking tot het potentieel van Bitcoin, in zijn laatste publicatie genaamd ‘Bitcoin, Currencies, and Fragility’. Naar verluidt gelooft de voormalige optiehandelaar dat Bitcoin zijn belofte om een gedecentraliseerde valuta te worden, niet heeft waargemaakt. Hij is ook van mening dat Bitcoin (BTC/USD) ook niet heeft gefunctioneerd als inflatiehedge en als veilige haveninvestering.

Om uit te leggen waarom hij gelooft dat BTC waardeloos is, zei Taleb dat goud en andere edele metalen geen onderhoud nodig hebben. Bovendien verliezen ze geen waarde over een historische horizon. Bovendien merkte Taleb op dat dergelijke activa geen updates nodig hebben om hun fysieke eigenschappen in de loop van de tijd te vernieuwen. BTC en altcoins hebben echter een aanhoudende hoeveelheid rente nodig om te gedijen.

In de publicatie van zes pagina’s haalde Taleb niet alleen uit naar BTC, maar ook de blockchain. Hij zei dat er maar een paar activa in de financiële geschiedenis waren die kwetsbaarder waren dan BTC. Volgens Taleb beweren veel voorstanders dat hoewel BTC op geweldige technologie draait ondanks verschillende gebreken. Hij gelooft echter dat de blockchain geen geweldige technologie is, want ondanks alle lof die de blockchain heeft gekregen, zijn de toepassingen ervan beperkt. Volgens hem wordt technologie beoordeeld op de problemen die het oplost, niet op de eigenschappen ervan.

De volatiliteit van Bitcoin blijft een punt van zorg

Volgens Taleb daalde BTC/USD in maart 2020 met een grotere marge dan de aandelenmarkt. De BTC/USD markt herstelde zich echter nadat beleggers erin kochten. Daartoe is de essayist van mening dat de munt niet kan fungeren als een ‘tail hedge’ tegen systeemrisico’s. Hij merkte verder op dat BTC/USD sterk afhankelijk is van liquiditeit. Als zodanig is het onduidelijk wat er met de cryptocurrency zou gebeuren als er een storing optreedt te midden van een financiële crisis.

Taleb wees er ook op dat BTC/USD sinds het begin een volatiliteit heeft gehad tussen 60% en 100%, een tekortkoming die verhindert dat het fiat-valuta’s verdringt. Hoewel hij geniet van het idee om een echte valuta te hebben die niet door een overheid wordt gecontroleerd, is het idee van Taleb van zo’n munt heel anders dan BTC/USD. Volgens hem zou zo’n valuta een gewogen mand met goederen en diensten met marginale fouten moeten volgen om een efficiënte opslag van waarde te zijn.

Dit nieuws komt nadat Taleb de cryptocurrency had aangeprezen in het voorwoord van The Bitcoin Standard. Destijds zei hij dat Bitcoin een uitstekend idee was dat zou voldoen aan de behoeften van complexe systemen vanwege het gedecentraliseerde ontwerp.

The post Nassim Taleb verandert zijn standpunt over Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*