Crypto-Prijzen.nl

Nansen’s deep dive in Avalanche: 4 hoogtepunten

Nansen’s deep dive in Avalanche: 4 hoogtepunten

Avalanche (AVAX/USD) is een EVM compatibel Layer 1 platform dat de nadruk legt op snelheid en lage transactiekosten. Voor een fractie van de kosten hebben gebruikers toegang tot de producten die ze kennen en waar ze van houden. Avalanche Bridge is een van de beste overbruggingservaringen ooit gemaakt.

Avalanche heeft het sneller, goedkoper en veiliger gemaakt om activa van Ethereum te overbruggen. Het netwerk heeft de overdracht van tokens ter waarde van meer dan $ 27 miljard van en naar Ethereum (ETH/USD) mogelijk gemaakt.

De TVL van Avalanche ging van minder dan $ 200 miljoen in juli naar meer dan $ 13 miljoen op dit moment. In minder dan een half jaar is dit een stijging van 65x. Hier zijn vier belangrijke hoogtepunten van de AVAX deep dive van het toonaangevende blockchain analyseplatform Nansen.

1. Meer dan de helft van de beste DeFi apps is afkomstig uit Avalanche

6 van de top 10 op DeFi gebaseerde applicaties van TVL zijn afkomstig uit Avalanche. Het zijn in de meeste gevallen vorken van Ethereum tegenhangers en hebben aanzienlijke landbouwprikkels. Met Trader Joe kunnen gebruikers bijvoorbeeld met slechts één klik een LP paar bewerken, verhandelen, inzetten en ontvangen. Het dagelijkse volume is ongeveer $ 750 miljoen.

Opmerkelijke Ethereum projecten zoals Aave (AAVE/USD) en Curve (CRV/USD) hebben het verkeer naar Avalanche verder gedreven nadat het ernaartoe was gemigreerd.

2. Volume van Avalanche Bridge piekte op $370 miljoen

U kunt de Avalanche Bridge gebruiken om ERC-20 tokens van Ethereum naar Avalanche’s C-Chain en terug over te zetten. De trustless bridge ondersteunt WETH, USDC, Wrapped Bitcoin (WBTC/USD) en andere ERC-20 tokens. De kosten voor transfers van Ethereum bedragen $ 3 en ze duren maximaal 15 minuten.

Avalanche Bridge Activiteit kan worden gevolgd op Nansen Dashboards. Het volume van Avalanche Bridge bereikte op 27 augustus een piek van $ 370 miljoen.

3. Zeer betaalbare gaskosten in vergelijking met ETH

Veel ontwikkelaars verlieten Ethereum vanwege de exorbitante gaskosten. Wanneer de gaskosten van een overdracht hoger zijn dan de waarde van het actief dat wordt overgedragen, heeft het weinig zin om dit te doen. De transactiefinaliteit van Avalanche is minder dan 2 seconden en de transactiedoorvoer is meer dan 4.500 tps. In vergelijking met andere blockchains is dit op zijn zachtst gezegd veelbelovend.

Begin augustus was er een grote opleving in de dagelijkse transacties, toen het DeFi incentiveprogramma Avalanche Rush werd aangekondigd. Het programma van $ 180 miljoen trok blue chip DeFi applicaties aan om op de blockchain te implementeren. In november was er opnieuw een grote stijging na de aankondiging van de samenwerking tussen Avalanche en Deloitte.

Nansen meldt dat het gas dat dagelijks op Ethereum wordt betaald in augustus aanzienlijk begon te stijgen. De belangrijkste drijfveer was het toenemende aantal NFT projecten dat in de zomer werd ingezet.

Op 26 november was het dagelijkse gas dat op AVAX werd betaald $ 1.311.682, vergeleken met $ 5.389.748 op Ethereum. De kosten voor het verwerken van transacties op AVAX die dag waren meer dan 20 keer lager dan op Ethereum, hoewel Avalanche meer dan de helft van het aantal Ethereum transacties had. Deze vergelijking benadrukt de optimale prijs-prestatieverhouding van het Avalanche netwerk.

4. Uitstekende betrokkenheid bij slim geld

Traditioneel bestaat Smart Money op de Ethereum keten. Een hoger Smart Money aandeel in L1 en andere ketens is een goed teken. Het geeft aan dat succesvolle protocollen Smart Money interesse opwekken voor de respectieve ketens. Avalanche is hierin een topper. Het geniet sterke steun van toonaangevende investeerders zoals Three Arrows Capital en Polychain Capital.

Op Avalanche zijn er 46% van de totale Smart NFT minters, 31% van de totale Smart Money, respectievelijk ongeveer 15% en 17% van de totale Smart en Smarter LP’s, en 24% van de totale Smart NFT Traders van de Ethereum keten. Het is duidelijk dat Smart Money goed vertegenwoordigd is in de Avalanche keten.

Avalanche behoort tot de top 5 blockchains in Smart Money engagement, op de hielen van Binance Smart Chain. Het zou het snel kunnen inhalen.

Inpakken

Incentives voor liquiditeitsmining worden vaak gebruikt om gebruikers een stimulans te geven om de liquiditeit te vergroten. Liquiditeit is echter niet loyaal; zoveel weten we. Als de prikkels op zijn, denkt Nansen dat het interessant wordt om te zien welke marktspeler er als beste uit de bus komt.

Nansen is verheugd om de rol van Avalanche in de toekomst van de crypto industrie te zien, aangezien het het afgelopen jaar aanzienlijke aantrekkingskracht heeft weten te winnen. Om te zeggen dat het zeker hier is om te blijven, is een understatement.

The post Nansen’s deep dive in Avalanche: 4 hoogtepunten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*