Crypto-Prijzen.nl

Nano eist een sanctie van $701.000 tegen Alec Otto

Nano eist een sanctie van $701.000 tegen Alec Otto

De ontwikkelaars van de Nano (NANO/USD) cryptocurrency eisen $701.000,00 aan advocaatkosten en kosten als sanctie tegen tokenhouder Alec Otto die zijn voorgestelde rechtszaak heeft losgelaten. Een rapport onthulde dit nieuws op 28 juli en merkte op dat het juridische team van het bedrijf een federale rechtbank in Californië vertelde dat de beschuldigingen tegen Nano juridisch ongegrond waren. Naar verluidt heeft Otto een class-action rechtszaak aangespannen tegen de Nano ontwikkelaars, onder meer wegens fraude, schending van effectenwetten.

Volgens het rapport hielden de beweringen van Otto verband met de BitGrail beurshack van 2018, wat resulteerde in het verlies van 15 miljoen tokens ter waarde van $ 150,00 miljoen (£ 107,48 miljoen). Hij probeerde in augustus 2020 voor het eerst zijn aantijgingen tegen Nano te certificeren als een class-action rechtszaak, gevolgd door een nieuwe poging in december. Uiteindelijk besloot Otto de afgelopen maand terug te lopen op de zaak.

De Amerikaanse districtsrechter Yvonne Gonzales keurde het vrijwillig ontslag goed en verzocht om een briefing over de vraag of de eiser en zijn juridische team sancties moesten ondergaan. Daartoe hebben Nano ontwikkelaars Otto en de drie advocatenkantoren die hem in de zaak bijstonden verzocht de handen ineen te slaan om het bovengenoemde bedrag op te halen.

Nano beweert dat de beschuldigingen van Otto ongegrond zijn

Terwijl hij de sancties tegen Otto en zijn juridische team indiende, voerde Nano aan dat de eiser de zaak te laat had ingediend, en voegde eraan toe dat ten minste één indiening claims met bewijsmateriaal omvatte. Bovendien zei Nano dat Otto een reeks absurde en/of duidelijk juridisch waardeloze argumenten heeft aangevoerd.

Nano citeerde verder dat Otto’s afzettingsgetuigenis onthulde dat hij op dat moment geen feitelijke informatie had over zijn XRB tokens. Volgens het bedrijf had de eiser geen idee van de hoeveelheid XRB die hij kocht toen hij de tokens kocht of het aantal tokens dat op BitGrail achterbleef nadat het werd afgesloten.

Dit is met name niet de eerste keer dat iemand Nano voor de rechtbank heeft gedaagd vanwege het verlies van de tokens. Op het moment van de hack stond Nano bekend als RaiBlocks en XRB was het oorspronkelijke token. Noch BitGrail noch Nano namen de volledige verantwoordelijkheid voor de kwetsbaarheden die tot de aanval leidden. Als gevolg hiervan zijn mensen achter Nano aangegaan, in een poging om de verliezen die ze hebben geleden te recupereren.

Naast Otto spande Alex Brola, een Nano investeerder, in 2018 een rechtszaak aan tegen het bedrijf. Net als Otto trok Brola ook vrijwillig zijn rechtszaak in, waardoor de New Yorkse districtsrechter Nina Gershon de zaak buiten de rechtbank moest gooien.

The post Nano eist een sanctie van $701.000 tegen Alec Otto appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*