Crypto-Prijzen.nl

Morgan Stanley heeft geïnvesteerd in Grayscale’s Bitcoin Trust

Morgan Stanley heeft geïnvesteerd in Grayscale’s Bitcoin Trust

Morgan Stanley is een voorbeeld van traditionele banken die hun standpunt over de crypto industrie volledig hebben veranderd. De bank was tot voor kort een harde criticus en doet nu alles wat in haar macht ligt om haar cryptoportfolio te diversifiëren. Een voorbeeld hiervan is de investering van miljoenen dollars in verschillende fondsen, met als meest recente de Bitcoin Trust van Grayscale.

Eerder meldde Morgan Stanley dat het 28.289 aandelen van Grayscale’s Bitcoin Trust bezit. Direct nadat deze informatie bekend werd, zei MacroScope dat de bank binnenkort haar positie zal vergroten en deze voorspelling is eindelijk werkelijkheid geworden.

Morgan Stanley verhoogt zijn crypto investeringen

De onthulling dat Morgan Stanley fondsen in BTC belegt, kwam eigenlijk van de recente SEC deponeringen. Uit de deponeringen bleek dat Morgan Stanley’s Insight Fund, Institutional Fund Inc., Variable Insurance Fund Inc. en zelfs de Institutional Fund Trust hebben geïnvesteerd in Grayscale’s Trust.

Aangezien dit allemaal investeringen in Grayscale’s Bitcoin Trust zijn, worden ze beschouwd als indirecte investeringen, aangezien Morgan Stanley eigenlijk geen munten heeft gekocht. Toch zijn ze zeer opmerkelijk, met de grootste investering afkomstig van het Morgan Stanley Insight Fund. Het fonds bezat voorheen 928.051 van de aandelen van de Trust. Het bedrag was gelijk aan $ 27,6 miljoen.

Volgens wat bekend is, mogen de fondsen van de bank slechts een maximale toewijzing van 25% in crypto hebben.

Bitcoin adoptie vordert naarmate twijfels worden weggevaagd

Eerder dit jaar begon Morgan Stanley ook met het aanbieden van ondersteuning voor BTC investeringen aan zijn rijkere klanten. En aangezien de VS nog steeds zo ver is als het kan zijn om een Bitcoin ETF te krijgen, is investeren in Grayscale’s Bitcoin Trust op dit moment waarschijnlijk het beste alternatief.

Het is ook vermeldenswaard dat Morgan Stanley niet de enige bank is die van gedachten is veranderd met betrekking tot cryptocurrencies. Invloedrijke financiële instellingen zoals JPMorgan, BNY Mellon en Goldman Sachs zijn de laatste tijd allemaal de crypto ruimte binnengegaan, aangezien de twijfels over Bitcoin blijven verdwijnen en de adoptie blijft vorderen.

The post Morgan Stanley heeft geïnvesteerd in Grayscale’s Bitcoin Trust appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*