Crypto-Prijzen.nl

Moonbirds – stoten ze Bored Ape van de troon?

Moonbirds – stoten ze Bored Ape van de troon?

Ik kreeg het onderstaande bericht 12 dagen geleden in mijn groepschat. Het was afkomstig van een vriend, die bekend is met NFT’s. Hij zei dat het ging over een nieuwe lancering, genaamd Moonbirds..

Voor de duidelijkheid: dit is een vriend die nooit echt veel interesse had in crypto. Ik denk niet dat hij Bitcoin bezit. Toen verhuisde hij naar Vancouver en werd plotseling verliefd op NFT’s. Hij is een creatieve man; een videograaf die van dat soort dingen houdt.

Hoe dan ook, ik ben zelf wel een enorme Bitcoin fan. Natuurlijk doe ik ook wat met NFT’s, maar vooral voor de lol. Ik heb er zelfs twee uitgeprint voor mijn slaapkamermuur. Wat ik een zelf toch wel beetje raar vind, nu ik het op papier schrijf. Maar ik vergat deze rare vogels,  totdat ik vanmorgen het volume op Ethereum controleerde.

Cijfers

Het enige waar iedereen het over heeft in de NFT ruimte is Moonbirds. Gepixelde aliens zijn het nieuws van vorig jaar, tekenfilmapen dat van vorige maand. Het is april 2022 en nu draait het allemaal om verontrustend sinister uitziende vogels.

Als je het mij vraagt, vind ik ze eigenlijk de minst aantrekkelijke, esthetisch, van alle grote collecties. Maar daar gaan NFT’s niet over. Dat weten we inmiddels. Trouwens, ik kwam vorige week naar het beste steakhouse in Medellin in een sportbroek, dus neem mijn mening met een korreltje zout. Excuseer me voor al deze woordspelingen.

Van een mintprijs van 2.5ETH hebben ze 14X gehaald met een bodemprijs van 36ETH. Dat komt neer op bijna 120.000 dollar.

Maar het is meer dan dat: het is het volume dat voor golven zorgt.

En kijkend naar de beste NFT-verkopen van de afgelopen 24 uur, is de top 10 allemaal Bored Apes … behalve de eerste en tweede, die Moonbirds zijn. Beide verkopen gingen voor meer dan een half miljoen dollar. Niet slecht voor een munt van 2.5ETH, toch?

Dus ja, ik krijg nu een gezonde dosis FOMO, maar wat is er nieuw: dit is crypto. Sterker nog, ik heb dat gevoel van FOMO niet zo sterk gehad, sinds ik in datzelfde steakhouse was in mijn sportbroek. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar was om rood vlees op te geven, dus ik zat daar vis te eten terwijl mijn vrienden lyrisch werden over hoe goed de biefstuk was was.

Achtergrond

Moonbirds is de baby van Kevin Rose, die je misschien kent als het hoofd van True Ventures. Hij is een bekende naam binnen de NFT space, en alleen al het feit dat hij een niet-anonieme oprichter is, is best interessant. Omdat het contrasteert met de meeste andere grote collecties. Dit verklaart enigszins het machtig concurrerende mintproces en de explosieve prijsactie sindsdien.

PROOF Collective is de organisatie die hij heeft opgericht om Moonbirds te lanceren, en ze hadden eerder 1.000 NFT’s gelanceerd voor 1 ETH per stuk. Waarbij deze NFT’s voordelen gaven zoals de rechten om twee Moonbirds te claimen (gratis, zelfs niet voor de nieuwprijs), zoals evenals exclusieve toegang tot verschillende functies.

Het benadrukt wat er echt toe doet aan NFT’s, en wat de top onderscheidt van alle andere (gepixelde) gezichten in de menigte. Het gaat over nut, gemeenschap en het opbouwen van een gevoel van verbondenheid; deel uitmaken van iets dat groter is dan jezelf.

Ga vooruit

In deze gedachtegang, verwachten Moonbirds hun inspanningen op te voeren, en de vroege tekenen hiervan zijn intrigerend. Volgende week gaan ze  “nesting” introduceren, wat in wezen staking is. De beloningen ervoor nemen toe, naarmate de NFT langer wordt vastgehouden.

Er zijn ook airdrops in aantocht, terwijl Rose vorige week in de Bankless podcast vertelde dat er ook aan merchandise, zoals hoodies, wordt gewerkt. Van buitenaf kijkend (zegt hij terwijl de tranen over zijn wang rollen en zijn toetsenbord nat maken), lijkt het alsof ze het Bored Ape Yacht Club manifest volgen.

Dus hoewel de prijsactie echt wel behoorlijk is, en het geen verrassing zou zijn om wat terugval te zien zodra de vroege speculatie en fanfare een beetje wegsterft, is er een echte roadmap waarin je kunt zien dat het draait om nuttigheid. Meer dan er kan worden gezegd voor 99% van NFT collecties tegenwoordig.

De vraag is: kunnen de vogels de apen van de troon schoppen? Of zijn ze gewoon een tijdelijke hype?

Het bericht Moonbirds – stoten ze Bored Ape van de troon? verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*