Crypto-Prijzen.nl

Moet u in Q3 in TSMC investeren na gemengde resultaten in Q2?

Moet u in Q3 in TSMC investeren na gemengde resultaten in Q2?

De aandelen van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TAI:2330) daalden donderdag met meer dan 5% na de aankondiging van gemengde resultaten voor het meest recente kwartaal. TSMC kondigde zijn fiscale resultaten voor het tweede kwartaal aan voordat markten opengingen die de verwachtingen over de omzet misten, maar een beter dan verwachte winst lieten zien.

Hoewel analisten een kans zien in de zakelijke slotgracht van TSM in de industrie, denken ze dat de huidige prijs TSM aandelen aanzienlijk heeft overgewaardeerd. Vorige maand hebben analisten van Susquehanna TSM opgewaardeerd van negatief naar neutraal met een koersdoel van $ 105,00. Op het moment van schrijven werd het aandeel verhandeld tegen $ 117,00 per aandeel, ruim boven het koersdoel.

TSM Q2 hoogtepunten en prijsvoorspelling voor Q3 2021

TSM rapporteerde een winst per aandeel van $ 0,93 in het tweede kwartaal, waarmee de analistenverwachtingen van $ 0,91 werden overtroffen. De omzet van het bedrijf groeide met 28% op jaarbasis tot $ 13,29 miljard, maar bleef nog steeds achter bij de consensusraming van $ 13,31 miljard.

De bruto- en operationele marges van TSM waren met respectievelijk 50% en 36,1% relatief in lijn met de verwachtingen.

Het bedrijf verwacht aanhoudende omzetgroei in het derde kwartaal en daarna. TSM VP en CFO Wendell Huang zei in de winstverklaring:

“Als we het derde kwartaal van 2021 ingaan, verwachten we dat ons bedrijf wordt ondersteund door een sterke vraag naar onze toonaangevende 5nm- en 7nm-technologieën, aangedreven door alle vier de groeiplatforms, namelijk smartphone-, HPC-, IoT- en Automotive-gerelateerde applicaties.”

Vanuit dit perspectief lijkt het erop dat TSM een geweldig aandeel zou zijn om in het derde kwartaal aan uw portefeuille toe te voegen. Dus, vertegenwoordigt het waar voor uw geld?

TSM aandelen worden verhandeld tegen een achterblijvende K/W ratio van 33,44. De verwachte K/W van 26,73 geeft een significante verwachting aan voor de winstgroei volgend jaar. Gezien de huidige prijsstelling kunnen beleggers echter beter wachten tot de aandelenkoers verder terugtrekt voordat ze TSM aandelen op lange termijn kopen.

Bron: TradingView

Technisch overzicht: TSM pullback lijkt klaar om door te gaan

Hoewel de aandelenkoers van Taiwan Semiconductor zich donderdag terugtrok, heeft het de oververkochte voorwaarden nog niet bereikt, waardoor er meer ruimte is voor langdurige dalingen. Het voortschrijdend gemiddelde over 100 dagen lijkt ondersteuning te bieden, maar dit zal niet lang duren.

Beleggers kunnen zich richten op uitgebreide pullback-winsten op ongeveer $ 113,63 of lager op $ 107,89. De belangrijkste weerstandsniveaus zijn $ 122,24 en $ 127,62.

Kort gezegd: u zou TSM aandelen kunnen shorten

De aandelen van Taiwan Semiconductor lijken een stevige bearish druk te ervaren na de terugval na de winst van donderdag. De neerwaartse beweging moet het aandeel echter nog naar oververkochte omstandigheden duwen, waardoor er meer ruimte is voor dalingen.

Daarom, hoewel analisten verwachten dat de winst dit jaar met 50% zal groeien, kan de aandelenkoers deze verwachtingen al inprijzen. De groeivooruitzichten voor volgend jaar zijn beperkt tot 17,15%, waardoor het TSM aandeel wordt blootgesteld aan meer neerwaartse bewegingen.

The post Moet u in Q3 in TSMC investeren na gemengde resultaten in Q2? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*