Crypto-Prijzen.nl

Mizuho analist geeft drie redenen om zijn koersdoel op Coinbase te verlagen

Mizuho analist geeft drie redenen om zijn koersdoel op Coinbase te verlagen

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) handelt al ongeveer 20% lager dan de prijs per aandeel waartegen het in april debuteerde op Nasdaq. Volgens Mizuho blijft er echter een vooruitzicht op nog eens 15% daling op tafel liggen.

Dan Dolev herhaalt zijn ‘neutrale’ rating op Coinbase

Dan Dolev van de bankholding herhaalde vanmorgen zijn ‘neutrale’ rating op de Coinbase aandelen en verlaagde zijn koersdoel van $ 220 naar $ 210. De analist noemde de volgende drie redenen voor zijn ‘voorzichtige’ kijk op het cryptobedrijf:

  1. Coinbase verliest aandeel in Bitcoin
  2. Detailhandelaren handelen minder op het platform
  3. Institutioneel rendement neemt af, wat leidt tot commissies op transacties

De aankondiging komt ondanks dat ’s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin, is gestegen van $ 29.000 eind juni naar bijna $ 50.000 onlangs. Coinbase aandelen zijn rustig op woensdag.

De opmerkingen van Dan Dolev over CNBC’s “TechCheck”

Op CNBC’s “TechCheck” erkende Dolev dat Coinbase een regelgevend voordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten, maar rechtvaardigde zijn bear case door te zeggen:

“Bitcoin handel zou gratis moeten zijn, en uiteindelijk zal het gratis zijn. Dus, ongeacht de regelgevende voorsprong, verwacht ik in de loop van de tijd dat de marges, of de opbrengsten, of de take-rates op Bitcoin handel zullen dalen en meer synoniem zijn met instellingen, en ik denk dat dat de grote bearzaak is op Coinbase.

Volgens de Mizuho analist moet Coinbase zich concentreren op “diversificatie weg van handel en naar diensten zoals staking enz.” om in de toekomst te overleven. In het laatst gerapporteerde kwartaal zei Coinbase dat abonnementen en services meer bijdroegen aan de totale omzet in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

Het in Delaware gevestigde cryptocurrency beursplatform rapporteerde vorige week marktverslaande resultaten voor het fiscale tweede kwartaal. Het bedrijf met een waarde van 53 miljard dollar dat nu een koers-winstverhouding van 31,46 heeft, heeft in mei een ex-Goldman directeur ingehuurd om leiding te geven aan regelgevingskwesties.

The post Mizuho analist geeft drie redenen om zijn koersdoel op Coinbase te verlagen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*